Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Penzion v Českém ráji zachvátily plameny: Škoda je v milionech

Autor: ČTK, lm - 
27. ledna 2017
22:35

V osadě Lažany patřící pod Vyskeř v Českém ráji shořela dnes část penzionu. Škoda bude řádově v milionech korun, její přesná výše i příčina vzniku ohně se bude teprve zjišťovat. ČTK to sdělila krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár penzionu byl hasičům nahlášen v 15:28, už v té době byla střecha v plamenech. „Po příjezdu na místo byla část objektu s apartmány zcela zasažená požárem,“ uvedla Štrauchová. V době vzniku ohně se v objektu nikdo nenacházel, požár se obešel bez zranění.

Hasiči měli podle Štrauchové velmi ztížené podmínky pro zásah. Penzion se nacházel mimo hlavní komunikaci ve strmém svahu, který nebyl sjízdný pro vozidla hasičů. „Většina cisteren tak musela zůstat zhruba 150 metrů nad penzionem a odtud hasiči vytvořili dopravní vedení. Pro zlepšení sjízdnosti komunikace byl povolán posypový vůz a traktor s radlicí,“ řekla mluvčí hasičů.

V první fázi se hasiči soustředili na ochranu druhé části objektu s restaurací. „Během zásahu hasiči rozebírali trhacími háky a dalšími nástroji plechovou střešní konstrukci, pod kterou se požár neustále šířil,“ uvedla Štrauchová. Požár se podařilo lokalizovat v 18:17, poté hasiči ještě dohašovali skrytá ohniska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání