Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muslimský taxikář odmítl odvézt slepce a jeho psa: Vyvázl s pokutou

Autor: aba - 
29. ledna 2017
12:17

Charles Bloch (22) z Anglie je slepý a tak všude chodí se svým věrným slepeckým psem, labradorem Carlem. Když si ale chtěl zavolat taxi domů, muslimský řidič mu řekl, že psa do auta nevezme, protože je to proti jeho víře. Charlesovi se to ale zdaleka nestalo poprvé. 

Se svojí přítelkyní si řidiče taxíku, Abandi Kassima, který je odmítl i se psem svézt, natočili na video. Ve videu od Kassima zazní, že je to věc jeho víry, a když mu Charles vysvětlí platnou zákonnou úpravu a tudíž, že podle zákona je svézt musí, Kassim prostě šlápne na plyn a odjede.

Charles s přítelkyní ale nenechali celou věc vyšumět a podnikli ve věci legální kroky. Soud si taxikáře předvolal a Kassim měl co vysvětlovat. „Byl jsem zmatený a měl jsem z toho psa strach. V tu dobu jsem ještě neznal rozdíl mezi obyčejným psem a slepeckým psem. Byla to chyba způsobená nedostatkem zkušeností. Dneska už je mi to jasné a svezl bych je,“ vypověděl řidič u soudu.

I tak mu ale soud vyměřil pokutu ve výši devatenáct tisíc korun. Charles má s podobným jednáním zkušenosti. V listopadu 2015 se mu stalo něco podobného a také byl se svým psem odmítnut muslimským řidičem, který udal stejný náboženský důvod. V tomto případě byla řidiči udělena pokuta patnáct a půl tisíce korun.

mitoz ( 29. ledna 2017 17:30 )

 Polákovi by to nedělalo problém, ovšem Britové raději muslimy.

naidka ( 29. ledna 2017 16:51 )

Já bych zase nenastoupila do taxíku s muslimským taxikářem.

agfor ( 29. ledna 2017 14:21 )

Další ukázka toho, jak se slimáci chtějí integrovat do Evropy.

stacho ( 29. ledna 2017 14:08 )

Vyhodil bych ho na vteřinu.....

Fanny16 ( 29. ledna 2017 13:51 )

Ja bych ji nevzala taky,protoze kvuli smradu uz by zadny jiny zakaznik do taxiku nenastoupil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání