Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Jihlavsku vyšetřují šikanu ve školce: Učitelky měly děti sprchovat ledovou vodou

Autor: čad - 
26. ledna 2017
15:02

Nemalé trauma z pobytu v mateřské školce by mohl mít malý klučina (5) z Jamného na Jihlavsku. Vedení obce společně se sociálními pracovníky tam nyní prověřuje, zda chlapce, popřípadě jiné jeho spolužáky, nešikanovaly dvě místní učitelky.

„Děje se tam dost drsná šikana,“ informovala své okolí údajná svědkyně nevšedních školních praktik. „Sprchování studenou vodou a zavírání dětí do úklidové místnosti,“ dodala žena, která je patrně také autorkou burcujícího anonymního dopisu jihlavskému magistrátu. Pětiletý chlapeček, který měl být zavírán do úklidové místnosti, neměl prý dostávat jídlo ani pití. Učitelky mu rovněž měly mačkat ruce, až mu na nich zůstávaly červené otlaky.

„Skutečně mohu potvrdit, že odbor sociálních věcí jihlavského magistrátu obdržel anonymní informace o podezření na šikanu v Mateřské škole v Jamném,“ potvrdil mluvčí magistrátu Radek Tulis. „Pracovníci odboru okamžitě informovali vedení obce s žádostí o prošetření celé záležitosti,“ dodal Tulis.

„Dopis od magistrátu nám byl doručen ve středu. Do té doby jsme o ničem nevěděli,“ řekl místostarosta Jamného Aleš Weselý. Obec je zřizovatelem základní i mateřské školy. „Já se to dozvěděl od starosty, že tu záležitost prošetřujeme. Zatím o tom víc nevím. Paní učitelka vychovávala i mé děti a bez problémů,“ podotkl místostarosta.

novky ( 26. ledna 2017 22:03 )

Mě by zajímalo proč ta svědkyně a nebo maminka a nebo kdo to byl. Dává rozhovor pro novu v Jihlavě v noci u brněnského mostu. 12 kilometru od Jamného.To nebyla osoba asi z té vesnice. Spíš to vypadá na pomstu

londynskypes ( 26. ledna 2017 15:35 )

mozna uz spis umeji pekne lhat

agfor ( 26. ledna 2017 15:25 )

Leckteří spratci by ještě zasloužili pár facek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání