Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za šíření HIV už seděl, údajně s nechráněným sexem pokračoval: Muži z Liberce hrozí 12 let

Za šíření HIV už seděl, údajně s nechráněným sexem pokračoval: Muži z Liberce hrozí 12 let.
Za šíření HIV už seděl, údajně s nechráněným sexem pokračoval: Muži z Liberce hrozí 12 let.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
24. ledna 2017
13:59

Krajský soud v Liberci se v úterý začal znovu zabývat případem Rudolfa N. Obžalovaný je z šíření viru HIV. Devětatřicetiletému muži, který o své nákaze ví od roku 2001, hrozí až 12 let vězení. V případu už odvolací Vrchní soud v Praze vynesl před dvěma lety pravomocný rozsudek. Podmíněný trest udělený v Liberci tehdy zpřísnil na šest let vězení za šíření nakažlivé nemoci a pokus o těžké ublížení na zdraví. Nejvyšší soud ale verdikt zrušil a případ vrátil k novému projednání do Liberce.

Za šíření viru HIV si Rudolf N., který vystupuje pod přezdívkou Maarty, už jeden trest odpykal. Soud ho v roce 2005 potrestal 3,5 roku vězení. Tehdy dva roky ohrožoval své známé a nejméně v deseti případech měl s muži pohlavní styk. Policisté po jeho zadržení apelovali na jeho případné partnery, aby podstoupili zdravotní testy, nikdo z nich však nakažen nebyl.

Vinu v dalším případě Rudolf N. od počátku odmítá. Tvrdí, že předchozí trest byl pro něj dostatečným ponaučením. Podle obžaloby měl na jaře a v létě 2012 v Praze a Liberci orální nebo pohlavní styk s šesti muži, aniž je informoval o své nemoci. Při sexu s některými z nich údajně nepoužíval kondom. Rudolf N. výpovědi svých příležitostných partnerů, kteří proti němu svědčili, u předchozích líčení označil za lži. Tvrdil, že o své nemoci dopředu informoval všechny své milence a pokaždé při sexu používal jako ochranu kondom.

U soudu vypovídal znalec z oboru zdravotnictví Luděk Daneš. Podle něj se nepotvrdilo, že by Rudolf N. někoho nakazil. Obžalovaného řadí mezi ukázněné, kteří se podrobují léčbě. Podle něj by k tomu, aby při styku s muži používal kondomy, pomohla sexuologická léčba. „Asi by to mělo větší efekt, než kdyby byl zavřený,“ uvedl Daneš.

Soud bude odpoledne pokračovat čtením protokolů z předchozích líčení. Pro urychlení projednání případu s tím souhlasili státní zástupce i obžalovaný. Poté soudce případ odročí, termín zatím stanoven nebyl.

13ka ( 24. ledna 2017 19:55 )

🐬Jak jednoduché by bylo trestat zločince logicky a tak, aby se zabránilo opakování. Pokud se ukáže, že VĚDOMĚ rozséval HIV, mohl by si vybrat z několika možností. Za a) 🔪useknout bimbase. Za b) vykérovat na čelo ⚠. Nabízí se plno variant. Neměl by nikdo bránit lump utajováním jeho identity a zločinu. To samo o sobě je zločin. Má být ochráněna normální většina. Nestačí donutit nového partnera k testům na nemoci. Inkubační doba, padělání testů. To není dnes jistota. Chtělo by to bojovat proti lumpům a nepravosti a né jen čekat, jestli někdo zrecidivuje a nebo ne a dávat lidi a děti všanc grázlům na zlatém podnose. Já vím,že plácám nerealizovatelné kraviny, ale je mi zle z toho, že dnes neexistuje způsob, jak v davu rozlišit hajzla. Může bydlet ve stejném domě a nikdo neví, kdy dostane chuť se pobavit únosem, vraždou, mučením, znásilněním, ošaháváním a zneužíváním miminek, batolat, předškoláčků, školáků, žen, seniorů. Ani mrtvoly v hrobě nemají svůj klid jistý. Není mi jasné, proč je právo lumpů na ochranu identity větší, než právo normálního člověka žít v PRAVDĚ. Normální člověk je jako ryba v rybníku. Ví, že rybáři vyplouvají denně rybařit. Jak má ryba poznat, že ten na lodi není jen člověk na projížďce. Má, nebo nemá prut? Když už porybní nedokáží zabránit lumpům vyplout a dokonce jim umožní vrátit již jednou zabavenou loď, mají říci rybám, že lumpové mají loďe třeba ČERVENÉ barvy. Pak už má rybička možnost uplavat, když se blíží červená loď. Vím, že si klepete na čelo, ale v tom našem rybníku plave tolik hnusu, že by ho měl někdo začít čistit. Né jen jakožečistit.

londynskypes ( 24. ledna 2017 17:04 )

a pak se pise jak se zvedla vlna nakazenych hiv

TrojanSlovakia ( 24. ledna 2017 14:10 )

 zmizne diskusia - tak nič - len čínsky komunizmus na neho treba aj taký súd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání