Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nová naděje v případu zmizelé Míši: Německý hledací pes zachytil dívčinu stopu!

Autor: ČTK, dce - 
22. ledna 2017
05:01

Pátrání po pohřešované Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem nepolevuje ani o víkendu. Kriminalisté vyhodnocují informace získané od veřejnosti ale i od speciálně vycvičeného policejního psa, který přijel Míšu hledat až z Německa. Údajně zachytil Míšinu stopu.

Kromě speciálního týmu se do pátrání už zapojil i rozšířený tým kriminalistů z jednotlivých územních odborů v kraji. Ti zajišťují záběry z městských kamerových systémů jednotlivých měst a dalších důležitých míst.

Dvanáctiletá dívka se pohřešuje už jedenáctý den. Školačka zmizela podle policie pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den v podvečer. Ráno kolem 05:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Pátrat po dívce přijel z Německa i speciálně vycvičený pes rasy bloodhound. Sedmiletá fenka Hippie dokázala najít už několik ztracených dětí, pachové stopy se totiž v místě mohou držet až několik týdnů. Podle TV Nova se to skutečně potvrdilo. Fenka dívčinu stopu zachytila na cestě do školy, co přesně to ale znamená, policie nesdělila.

Policie vyhlásila pátrání v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací. Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí. V pátek se do pátrání zapojil i speciálně vycvičený pes saské policie.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike. Jakékoliv informace o jejím pohybu může veřejnost sdělit na tísňové lince 158.

..krakonos500 ( 25. ledna 2017 23:06 )

To už bude k hounu.

aeraluna ( 23. ledna 2017 00:11 )

Jak má chudák psová rozlišit, jestli je pachová stopa z 11.1. nebo 10.1. - dívenka se šmajdala kolem dennodenně...

11karel11 ( 22. ledna 2017 19:15 )

Co je to z matku, když nezjistí, že dcera není v noci doma. Nebo ví toho až moc.

osol ( 22. ledna 2017 18:29 )

niekde pisali, na inej stranke, ze chyba, ale nenapisali, ako k tomu prisli. a ci to je vobec pravda.. tiez ma to zaujima.

londynskypes ( 22. ledna 2017 18:27 )

897mamon taky me to napadlo vsechno dala na fb ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání