Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čtvrť, kde žije pohřešovaná Míša, ovládl strach: Chudinka, bůhví, kde je jí konec!

Autor: František Prachař - 
22. ledna 2017
16:03

Od zmizení Michaely Patricie Muzikářové (12) z Ústí nad Labem uplynulo dnes dvanáct dní. Po dívce se dosud nepodařilo najít žádnou stopu a městskou čtvrtí Klíše, kde žila s matkou v lokalitě zvané Mezidomí, se šíří strach o děti. Někteří lidé to tady už překřtili na předpeklí.

„Nejhorší ze všeho je nejistota,“ prohlásila rezolutně starší žena na autobusové zastávce v Jateční ulici Ústí nad Labem. „Když ho policajti nechytnou, bude se tu bát každý.“ Pod slůvkem »ho« chápe nejen ona, ale bez výjimky všichni lidé, se kterými Nedělní Blesk hovořil, člověka, který má na svědomí zmizení Michaely a její další osud.

O něm, přesněji o tom, jak vše skončí nebo dopadne, se ale ve čtvrti Klíše hovoří velmi opatrně. Improvizovaná anketa nicméně ukázala, že většina se přiklání k názoru, podle něhož nejspíš půjde o únos. Ale důvody k němu vidí snad každý Ústečák jinak. Dívenka prý odjela se známým svého biologického otce na Ukrajinu, k jeho rodině, kam už ji dávno zvali i lákali.

Mohla se stát nepohodlnou otčímovi, který (jak už i další muž) s její matkou žil a se kterým se prý neshodla snad v ničem. „Vás by jako dítě bavilo, kdyby vás máma s bůhvíkým tahali po hospodách?“ pokrčila rameny maminka, klouzající s kočárkem po sněhu na neupraveném chodníku. „Vždyť se ji ti dva nestyděli nafotit s lahvemi piva, jak spí.“ A dodala, že její manžel z práce přinesl od parťáka seznam hospod, po kterých prý Míšina matka pravidelně a s kamarády dělala svoje kolečko.

Mají víc než zajímavé názvy – Lapačka, Žumpa, U Hnáty, Pipka nebo Delirium tremens. Tam všude údajně Míšinu matku dobře znali. Jenže! Není možné zamlčet, že »hlas lidu« v tomto případě hlasem božím, tedy pravdivým, nejspíš není. Personál i hosté bez výjimky všech hospod tvrdili, že se u nich sice Míšina matka »čas od času« objevila, někdy i se svojí maminkou – jako v Lapačce – ale nikdy s dcerou.

„A já bych ji ani nepoznal,“ dodal vedoucí hospody Pipka, student, který si tam přivydělává už třetím rokem. „Určitě se tu nescházela s nějakými neonacisty,“ tvrdil. Stejná slova byla slyšet i ve všech ostatních hospodách. Ale venku u již zmíněné Lapačky zastavil reportéra místní štamgast. „Šéfe, dáš mi na panáka?“ optal se.

Vyinkasoval padesátikorunu a zasípal: „Nevěř jim, kecají, všichni. Všichni se tu s ní opíjeli a tu malou tu měla mockrát. Je to chudinka, bůhví, kde je jí konec.“ Jak to je doopravdy, šetří policie. Prý se přiklání k verzi, že děvčátko nastoupilo před svým domem nebo v jeho těsné blízkosti do auta, jehož řidiče znala. Prý…

 

ajetoblesk ( 24. ledna 2017 13:37 )

holky si řeknou velkou spoustu věcí.Měla ta holčina kamarádky? Mě přijde taková neopečovaná a samorostlá....

polivkova ( 23. ledna 2017 22:28 )

Jedna z hospod se nejmenuje Pipka, ale Tipka A její majitel Tippmann je pěknej kecal.. jak můžou tvrdit, že tam s Míšou nechodila? Vždyť je to lež.. stejně jako to, že se tam objevila "občas". Byla tam každou chvíli, což ostatně bylo mimo jiné patrné i z jejích fotek (odatovaných) na jejím profilu google+. A jestli myslí "občas" jako jednou za pár dní, tak to asi jo.. páč ty ostatní dny byla v těch ostatních hospodách (ve výčtu ještě některé chybí).

babisovakobliha007 ( 23. ledna 2017 08:33 )

 Vzkaz pro Pokroka- máte Facebook? Najdete skupinu Najdeme ji - svobodný názor. Tam bych jim dala váš příspěvek. Já bych to udělala, ale cítím copyright. Asi bych to i konzultovala s policií, ale ti už s tím, doufám, pracují.

londynskypes ( 23. ledna 2017 08:29 )

pes zachytil stopu a proc ho nepovolali hned ...je to prece dite..zachytil stopu a NIC . T o zrejme zachytil i drive v Nemecku jeho zásluhy a stejne nikoho nenasli!

blesk_z_cisteho_nebe ( 23. ledna 2017 04:54 )

Meli by celou redakci komplet zavrit do Bohnic a pribrat i Breckovou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání