Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dělník se na WC přiotrávil spalinami a je na úrovni malého dítěte: Po firmě chce 11 milionů

Dělník se na WC přiotrávil spalinami a je na úrovni malého dítěte: Po firmě chce 11 milionů. (ilustrační foto)
Dělník se na WC přiotrávil spalinami a je na úrovni malého dítěte: Po firmě chce 11 milionů. (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: dce - 
20. ledna 2017
16:48

Oxid uhelnatý dělníkovi z Jihlavska poškodil mozek natolik, že je dnes na úrovni 11letého dítěte. Jeho zmocněnec chce po firmě, která muže zaměstnávala, milionové odškodné. Jednateli firmy navíc hrozí až čtyři roky ve vězení.

Dělník firmy M-Kovo z Rantířova u Jihlavy se oxidem uhelnatým otrávil zrovna, když byl na toaletě. Jeho život už nikdy nebude stejný. Za vše jeho zmocněnec viní jednatele firmy Jiřího Mičkeho.

Ten se měl v osudný den před dvěma lety několikrát pokusit zprovoznit nefunkční kogenerační jednotku. Ve velkých mrazech, které tehdy panovaly, ale ve výfukové hadici zůstala zmrzlá voda. Podle deníku MF Dnes Mičke hadici položil do kanálu, aby voda při rozmrazování mohla odtékat.

Kanál se nachází vedle zdi, za kterou je záchod. Právě na něm tehdy seděl onen dělník. Spaliny, které stoupaly z hadice, se nakonec otevřeným okénkem dostaly i na záchod a dělníka přiotrávily.

Jeho kolegové ho našli až po několika desítkách minut. „Sice ještě dýchal, ale jeho stav se zhoršoval a začal upadat do bezvědomí,“ popsala Lucie Dolejší, která jako řidička záchranné služby na místo dorazila.

Dělník sice díky rychlé pomoci lékařů přežil, má ale vážně poškozený mozek. „Je na úrovni malého dítěte a péče o něj bude trvalá a nezbytná,“ prohlásil Pavel Sejkora, zmocněnec poškozeného. Pro svého klienta od Mičkeho žádá 11,5 milionu korun jako odškodné.

Mičke tvrdí, že okénko na záchodě bylo zavřené a vinu za otravu dělníka odmítá. Tvrdí také, že kogenerační jednotka nemohla vyprodukovat dostatek oxidu uhelnatého, aby se dělník otrávil.

Pokud bude Mičke uznán u soudu vinným, hrozí mu až čtyři roky ve vězení.

janamorava ( 20. ledna 2017 17:52 )

Proč v.chcanost? Z jeho hlavy to určitě není, advokát určitě jede na procenta, tak se snaží.... Tomu postiženému a těm, co se o něho celý život budou starat, ty peníze přeju. Snad je použijí nato, aby mu trochu ulehčili život. Ani nevíme, jak je starý, jestli nemá děti. Je to chudák.

londynskypes ( 20. ledna 2017 17:00 )

to je v y c---chcanost 11 milionu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání