Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Míša je 9. den nezvěstná: Někdo mohl změnit její podobu? Všichni se snaží pomáhat

Autor: aba - 
19. ledna 2017
15:42

Michaela Muzikářová (12), po které už více než týden pátrá policie i dobrovolníci, stále není k nalezení. Na Facebooku vzniklo několik skupin, ve kterých se občané snaží všemožně pomoci v pátrání po ztracené dívce. V jedné z nich je k vidění i série fotografií, jak by mohla Míša vypadat, kdyby měla změněnou podobu.

Lidé na sociálních sítích se snaží organizovat pátrací skupiny na vlastní pěst a mezi sebou sdílejí informace nalezené v médiích nebo na internetu. Sami pak rozvíjí teorie o tom, co se vlastně Míše mohlo stát a zdali v jejím zmizení nemá prsty někdo třetí.

Jeden z uživatelů sdílel sérii fotek, na kterých můžeme vidět pasovou fotku Míši, která je upravená o různé druhy jiných účesů. Míša nosila vlasy přirozeně hnědé a hladké, ale fotografie nabízejí několik obměn. Míša jako blondýna, Míša s ofinou, Míša s černými vlasy atd. Prý pro ilustraci, jak by mohla Míša vypadat, kdyby si změnila podobu, nebo kdyby jí její případný potencionální únosce změnil účes.

Po Míše pátrá policie s plným nasazením, prohledávají město a kontrolují záznamy z kamer záběr po záběru. Dívčino zmizení nahlásila její matka ve středu 11. ledna, když dívka nedorazila ze školy. Později však vyšlo najevo, že do ní ráno ani nedošla a tak byla prokazatelně naposledy viděna v úterý desátého. Ještě v úterý večer byla aktivní na Facebooku a od té doby o ní nejsou žádné zprávy.

Na světlo světa ale v mezičase vyšlo několik detailů o Míšině rodině, které vzbuzují zájem veřejnost. Například fakt, že její matka má na svém facebookovém profilu fotku Hitlera a Evy Braunové a sdílela fotku Míši, jak spí u vyskládaných lahví od piva. I o těchto věcech se diskutuje na sociálních sítích, ale všichni členové online skupin se shodují na jednom – nejdůležitější je Míšu najít v pořádku. 

dzambulka007 ( 22. ledna 2017 17:41 )

Má někdo odkaz na video, jak Míša tancuje?

bum-bec-bum ( 19. ledna 2017 18:57 )

To jsem si už taky myslela, ale spíš bych řekla na kluka, krátké, tmavé vlasy s ofinou a oční čočky, asi hnědé. Aby se změnila i barva očí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání