Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka z Mníšku pod Brdy zabila svou novorozenou holčičku: K soudu přišla v paruce

Autor: ČTK, dce - 
18. ledna 2017
12:06

Andrea Strnadová po porodu zabalila své novorozené děvčátko do igelitu a odložila do kontejneru, dítě se udusilo. Žena si podle svého tvrzení myslela, že je dítě mrtvé. Za zabití půjde na šest let do vězení. Krajský soud v Praze jí sice loni v říjnu za vraždu nepravomocně uložil desetiletý trest, odvolací pražský vrchní soud však čin překvalifikoval a trest snížil.

"Ženě bylo za vraždu nepravomocně uloženo deset let vězení, odvolací senát však čin překvalifikoval na zabití a trest snížil na šest let," řekl bez dalších podrobností mluvčí vrchního soudu Jan Fořt.

Živé dítě se narodilo v červnu 2015 v sedmém měsíci těhotenství. Strnadová dva dny před porodem požila potratovou pilulku, kterou si opatřila na internetu. Po porodu zabalila žena plačící děvče do igelitové tašky a dvou igelitových pytlů a odnesla ho do kontejneru, kde se udusilo. Tělo novorozence našli v popelnici policisté, ženu obvinili o několik dní později.

Podle dřívějšího vyjádření obhájce matky nebylo prokázáno, že by zabíjela úmyslně. Odsouzená podle něj chtěla pilulkou jen legálně přerušit těhotenství, domnívala se prý, že je těhotná pouze několik týdnů. Do obsahu tašky se prý nedívala, myslela, že je v ní mrtvý plod. Podle advokáta se Strnadová nedopustila trestného činu a měla by být obžaloby zproštěna.

Interrupci může žena v ČR podstoupit do 12. týdne těhotenství, ze zdravotních důvodů i později. Potrat pomocí pilulky, která plod z dělohy vypudí, se v Česku provádí do 49. dne těhotenství, kdy embryo má nanejvýš deset milimetrů. Pilulku může podle zákona podat jen lékař v nemocnici.

londynskypes ( 18. ledna 2017 16:33 )

sores advokat ji zrejme ...na---m RRR---dal tu zrudu!

vosavopruz ( 18. ledna 2017 15:40 )

když tak na ní koukám tak mi vzhledem připomíná jednu pornoherečku Jinak je to bestie,když nechtěla dítě,tak měla jít na potrat

sores ( 18. ledna 2017 15:26 )

Kecá samé lži č.ub.ka odporná. Šu.ká.ní jí nevadilo, ale nést následky to už se jí nechtělo, tak proč taková sv.i.ně nejde hned v začátku na potrat. Normálně vraždila s plným vědomím. zabít jí take když i ona zabíjela.

ellenic ( 18. ledna 2017 15:16 )

Mrcha jedna a to si myslí, že jí v té nemožné paruce nikdo nepozná. Když už holčičku nechtěla, tak ji mohla dát do baby boxu nebo odnést do nemocnice s lístkem, kde by bylo datum narození a mohla jít do háje. Zavřít a nepustit .

janinax ( 18. ledna 2017 14:13 )

Rozdupad ji hlavu,nic jiného si nezaslouží!!SMRT za SMRT,bestie!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání