Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdeněk vědomě šířil HIV a nakazil i dítě! Smrtící nemoc roznáší i v Thajsku, kam uprchl

Autor: lm, ČTK - 
17. ledna 2017
18:05

Thajská policie pátrá na severu země po českém občanovi, který je podezřelý z vědomého šíření viru HIV způsobujícího nemoc AIDS, informoval dnes thajský list The Bangkok Post. České úřady na něho vydaly zatykač s obviněním, že při intimním styku s desítkami jiných mužů nejméně tři z nich nakazil. Thajské úřady začaly po Čechovi pátrat po upozornění Interpolu.

Pátrání se zaměřuje na 49letého Zdeňka Pfeifera, který je několik měsíců na seznamu hledaných osob Policie ČR. Policie v Ústeckém kraji loni v září informovala, že navrhla Pfeifera obžalovat.

Podle The Bangkok Post měl Pfeifer sexuální styky s muži a ženami v thajské provincii Čchíengmaj a okolních oblastech, které taky zřejmě nakazil. Po muži, který je považován za velmi nebezpečného, nyní pátrají policisté v osmi provinciích v severním Thajsku. Úřady zjistily, že Pfeifer navštívil několik nejvýznamnějších turistických atrakcí v zemi, a věří, že Thajsko dosud neopustil.

Pfeifer se podle české policie dozvěděl o své HIV pozitivitě v září 2013, přesto nikoho ze svých sexuálních partnerů neinformoval. Během vyšetřování policisté zjistili, že měl styk s minimálně 23 muži. Hledal je většinou na seznamkách a neváhal za nimi jezdit po celé republice.

Policisté zjistili i 53 sexuálních kontaktů z doby, než Pfeifer zjistil svoje onemocnění. Během vyšetřování vyslechli víc než 1000 lidí z celého Česka, řada z nich se přihlásila na základě výzvy v médiích. Přesto jsou policisté přesvědčeni o tom, že obětí bylo mnohem více.

londynskypes ( 19. ledna 2017 10:46 )

asijo i ten 15etej p..a.r. chant co mu nastavil

asijo ( 18. ledna 2017 00:31 )

Bude volit havloidy v zahraničí.

londynskypes ( 17. ledna 2017 20:16 )

dite to neni kdyz v 15 nastavil ....ha j zl taky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání