Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jízdu pod vlivem drog ukončila až lampa: Policisté mladíka z Jičína už obvinili

Autor: dce - 
17. ledna 2017
15:35

Zběsilou jízdu ukázal spoluobčanům z Jičína pětadvacetiletý mladík. Pod vlivem drog ujížděl policii, jeho útěk ale skončil po nárazu do lampy veřejného osvětlení.

Mladého řidiče ve Volkswagenu Golf chtěla v sobotu večer kontrolovat hlídka v Jičíně. Jenže muž, který seděl za volantem, nebyl úplně v top stavu – řídil totiž pod vlivem drog. Rozhodl se, že bude bezpečnější před policií začít ujíždět.

„Řidič na výzvy k zastavení nereagoval a snažil se ujet. Při průjezdu kruhovou křižovatkou dostal zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, který nevyrovnal, a na výjezdu do ulice Na Tobolce narazil do sloupu veřejného osvětlení,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.

Mladík se ve svém voze už dál nedostal. Policisté zjistili, že jde o 25letého muže ze Semilska, který má uložen zákaz řízení do roku 2020. „Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn a celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky vězení.

dietr ( 18. ledna 2017 08:39 )

tipuju, že za týden už bude zase řezat zatáčky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání