Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečekaná stopa v pátrání po zmizelé dívce: Míšin telefon utichl den před ohlášením zmizení

Autor: dce, uá - 
17. ledna 2017
13:07

Již sedm dní policie, ale i řada dobrovolníků pátrá po pohřešované Míše Muzikářové (12). Zmizení dívenky nahlásila její matka večer ve středu 11. ledna. Jenže to začíná vypadat, že dívenka zmizela mnohem dřív. Její telefon byl vypnutý už v úterý večer. Původní informace, že byla druhý den aktivní na Facebooku, byla mylná...

Podle původních informací teprve dvanáctiletá Míša zmizela ve středu 11. ledna ráno. Nedorazila do školy, z pokoje si ale odnesla školní tašku i s věcmi na vyučování. Její matka pohřešování nahlásila ve středu večer, když po příchodu z práce doma dcerku nenašla. Jenže...

Podle nejnovějších poznatků policie, Míšin telefon byl nedostupný už předešlý den večer. "Máme potvrzeno, že její mobil byl naposledy aktivní večer 10. ledna, kdy see přes něj přihlásila na Facebook. Následně byl mobil nalezen u ní doma, ale není to nic neobvyklého, nechávala ho doma vždy, do školy telefon nenosila," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Původní informace, že se dívka z telefonu připojila v pět ráno na Facebook, je mylná. Poslední, kdo dívenku spolehlivě viděl, byli její spolužáci v úterý ve škole.

„Pátrání po pohřešované 12leté Míše Patricii Muzikářové pokračuje stále ve stejné intenzitě. Do současné doby jsme na speciálně zřízeném call centru přijali zhruba 70 poznatků z řad veřejnosti. Poznatky jsou předávány kriminalistům, kteří s nimi ihned pracují a vyhodnocují je. Mezi těmito poznatky jsou asi tak v 25 procentech poznatky od různých senzibilů a médií,“ posala Hyšplerová.

Policie prověřila už celou řadu lidí včetně Míšina biologického otce, partnerů její matky Evy i dalších příbuzných a přátel rodiny. V posledních dnech rovněž proběhla zevrubná prohlídka domu v Ústí nad Labem, kde dívenka žila. Policie ale prohledávala prostory domů v širokém okolí. Bez výsledku...

„Nejenom, že informace o pátrání mají všichni policisté na území České republiky, ale toto pátrání probíhá v celém Schengenském prostoru. Od počátku jsme vzhledem k blízkosti hranic požádali o spolupráci i německé kolegy,“ dodala mluvčí.

Kromě informací žádá policie veřejnost i o poskytnutí záznamů z kamerových systémů z domů a automobilů z ústecké čtvrti Klíše. Zájem má o záběry pořízené mezi 10. lednem ve 14:00 a 11. lednem v 8:00 hodin. „Jde nám zejména o lokalitu ulice České mládeže, Hvězda, směr Střížovický vrch, směr Ovčí vrch,“ řekl ČTK už dříve kriminalista Martin Charvát. Záznamy z městského kamerového systému dívku podle informací ČTK nezachytily.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, nosí brýle s fialovými obroučkami, je hubená a má šedé oči. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Vše o pohřešované Míše Muzikářové čtěte zde

amaliana ( 18. ledna 2017 12:33 )

tak děti, stejně jako dospělí se ztráceli i za minulého režimu, nedá se zas s jistotou říci, že dnes se ztrácejí více, je pravda, že kdysi si děti hrály na hřišti samy, dnes aby je hlídala pomalu policie, samozřejmě že po týdnu hledání je všem jasné, že se čeká kdy policie najde tělo, i když každý doufá, že holčička žije, naděje už nejspíš není, chudák holčička. Rodina holt nestála za nic, když maminka ani neví jestli holka byla doma večer nebo ne, to je na medaili supermámy, zajímavé je že v Klášterci také byla maminka taková nefunkční, a takové děti jsou v ohrožení permanentně, nyní má každý rozumu na rozdávání, ale pozdě. Už nezbývá než čekat, čím déle ale, tím hůř.

6010 ( 18. ledna 2017 09:23 )

Také bych se zajímala (být policií), jaké knížky chybí, na jaký den se do školy připravila dle rozvrhu.To je také jedna ze stop.

dzambulka007 ( 17. ledna 2017 23:01 )

Ty *** by z toho měly radost.

maq7 ( 17. ledna 2017 22:06 )

nejkaaaa ( 17. ledna 2017 20:58 )

Dnes poprvé napadlo, že oproti Aničce Janotkové, kde informace měla media téměř z první ruky každý den a policie pracovala s verzí unosu se v případě Míši asi pracuje s verzí trestného činu od začátku a i Charvát řekl při tiskovce minulý čas o Míše že "bydlela". Proto ty zamotané kousky co se pustí ven na veřejnost. Jde se už nejspíš po pachateli a nejde o pátrání po dítěti, ale oběti. Matka o holce nevěděla od úterý, možná že v domnění že je u babičky. Chápu že je taktika vyšetřování různá a záměrně nejasná ale proč na to nepovolají nejlepšího kterého máme _Mareše z prvního oddělení? Každý den je špatný. Pamatujete si koho jste potkali před týdnem na zastávce, v obchodě? Hodně smutný a a ještě smutnější to bude mít asi konec. Dítě se ve 12 letech sice chová jako mistr světa,ale není tomu tak stále je to křehké důvěřivé,které potřebuje krom lásky i starost a ochranu. Je mi moc líto, co se dnes dětem děje, jak se potom ukazuje v čem žili a s čím se musí v životě setkávat a poprat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání