Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vražedkyně v bikinách si »vyplakala« nižší trest: Za smrt milionáře bude sedět skoro 14 let!

Autor: ČTK, lm - 
17. ledna 2017
23:30

Slovenská modelka Mária Kukučová, která byla loni v květnu ve Španělsku odsouzena k 15 letům a šesti měsícům vězení za vraždu svého bývalého přítele, britského milionáře Andrewa Bushe, dosáhla u odvolacího soudu snížení trestu na 13 let a devět měsíců. Informoval o tom britský list Daily Mail na své internetové stránce.

Šestadvacetiletá Kukučová svého expřítele a bývalého zaměstnavatele, s nímž se rozešla v listopadu 2013, zastřelila v dubnu 2014 v jeho vile v pobřežním městě Estepona na jihu Španělska. Osmačtyřicetiletý podnikatel se asi ve tři hodiny ráno právě vracel domů se svou novou přítelkyní, Ruskou Marijou Korotajevovou. Ta byla v případu jediným očitým svědkem - viděla, jak obžalovaná v době vraždy vychází z domu, usmrcení milionáře však přítomna nebyla.

"Je mi to velmi líto, nechtěla jsem mu ublížit," tvrdila u prvoinstančního soudu v Malaze Kukučová, která na svého exmilence vystřelila tři rány. Po činu utekla na Slovensko, kde se posléze dobrovolně přihlásila policii v Novém Mestě nad Váhom. Ve španělském vězení je od května 2014. Před soudem se hájila, že jednala v sebeobraně, ale soud ji neuvěřil. Nařídil ji také zaplatit odškodné dceři a sestře oběti.

Po emocemi nabitém procesu se rozhodla podat odvolání, ačkoliv ji mohlo hrozit odsouzení až na 22 let. U odvolacího soudu v Granadě se jí podařilo dosáhnout zkrácení trestu o téměř dva roky, uvedl Daily Mail. V případě, že si Kukučová odsedí celý trest, na svobodu vyjde v roce 2028. Ale z vězení by se mohla dostat o něco dříve na podmínečné propuštění, poznamenal slovenský server Topky.sk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání