Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kritických 18 hodin: Co se dělo s Míšou od úterního příchodu ze školy?

Autor: ČTK ljš, uá - 
16. ledna 2017
15:06

Sledoval pohřešovanou Míšu Muzikářovou někdo už den před jejím zmizením? A nemohla být mimo domov už přes noc? Tyto otázky vyvolává nová výzva, kterou v pondělí odpoledne zveřejnila policie. Policisté totiž rozšířili časový interval, který prověřují.

Policie žádá o záznamy domů a aut z okolí bydliště dívky v ústecké čtvrti Klíše. Kriminalisté rozšířili i časový úsek, který prověřují. „Jde nám zejména o lokalitu ulice České mládeže, Hvězda, směr Střížovický vrch, směr Ovčí vrch. Zajímají nás videozáznamy, které byly pořízeny od 10. ledna, tedy úterý od 14:00, do ranních hodin 11. ledna 8:00. Určitě nás zajímá okruh několika kilometrů,“ řekl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Martin Charvát.

Policie pátrá po videozáznamech z míst, kde se mohla Míša před svým zmizením pohybovat. Policie pátrá po videozáznamech z míst, kde se mohla Míša před svým zmizením pohybovat. | Infografika Blesk.cz

Policie už dříve řekla, že dívka 11. ledna nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem páté hodiny odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Telefon pohřešované je nedostupný.

Rozsáhlé pátrání zatím nepřineslo žádné výsledky. Fotografie pohřešované visí v trolejbusech a autobusech MHD nebo na výlohách obchodů. „Bohužel v současné chvíli nemáme po pohřešované žádnou stopu,“ doplnil Charvát.

Žádné informace kriminalistům nepřinesly ani opakované akce v okolí bydliště dívky. „Zúčastnily se jí jednak pořádkové jednotky, jednak kriminální policie. Prohledal se sklep a přilehlé prostory domu, kde pohřešovaná bydlela. Účastnili se jí i kriminalističtí technici v ochranných oblecích tak, abychom zabránili jakékoli kontaminaci možných stop. Je to standardní postup,“ vysvětlil Charvát. Do pátrání byli zapojeni i speciálně vycvičení psi.

Podle krajské policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové čítá speciálně vytvořený tým asi dvě desítky kriminalistů. Prověřují i informace, které volá veřejnost na linku 158. „Do současné doby jsme přijali od občanů téměř šedesát poznatků, avšak zatím bez kladného výsledku,“ doplnila Hyšplerová. 

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, nosí brýle s fialovými obroučkami, je hubená a má šedé oči. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

Vše o pohřešované Míše Muzikářové čtěte zde

jozinova ( 17. ledna 2017 01:23 )

Aničku našel náhodný chodec?No tak holka ty máš fakt dost!Ty už nechlastej!

zlataa ( 16. ledna 2017 20:08 )

Člověk by předpokládal, že si policie ty záznamy kamer už dávno vyžádala od majitelů kamerových systémů. Normálně se to tak dělá, snad v tak závažném případu to měli oběhnout. Po šesti dnech vyzvou veřejnost za pomoci médií?

naidka ( 16. ledna 2017 19:39 )

Podle sebe soudím tebe, už ti načisto v květáku haraší, plesko-Mařeno.

naidka ( 16. ledna 2017 19:35 )

Milá huso, snad matka věděla, jaké má doma zimní bundy a jakou mají barvu.

zlataa ( 16. ledna 2017 19:07 )

Máte pravdu a nejhorší je, že už možná majitelé kamerových systémů nemusí mít tak starý záznam, někdo uchovává záznam krátce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání