Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Janoušek má „peška“. Obnova procesu nebude, potvrdil vrchní soud

Autor: ČTK - 
16. ledna 2017
11:59

Pražský vrchní soud zamítl stížnost lobbisty Romana Janouška proti říjnovému rozhodnutí, které nepovolilo obnovu procesu v Janouškově kauze úmyslného sražení ženy autem. Rozhodnutí je tak nyní pravomocné. Na aktuální vývoj v kauze upozornila Česká televize, postup soudu potvrdil jeho mluvčí Jan Fořt.

„Potvrzuji, že jsme zamítli stížnost na obnovu řízení, a to v pátečním neveřejném zasedání,“ uvedl mluvčí. K argumentaci vrchního soudu se zatím nemohl vyjádřit, usnesení totiž ještě není rozesláno. Vyjádření Janouškova advokáta ČTK zjišťuje.

Verdikt, podle nějž si má odpykat celkem 4,5 roku vězení, se snažil lobbista zvrátit posudky z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství. Měly dokázat, že v době nehody mohl ovlivnit jeho rozpoznávací schopnosti hematom na mozku. Zároveň byl podle lékařů závislý na alkoholu, což v kombinaci s hematomem mohlo způsobit, že špatně viděl. Podle pražského městského soudu však není důvod proces obnovovat, protože se neobjevily nové skutečnosti či důkazy, na jejichž základě by bylo možné rozhodnout jinak.

Opilý lobbista naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel. V současné době má muž ze zdravotních důvodů přerušen výkon trestu, stěžuje si na komplikace po operaci hlavy.

Podívejte se na rozsudek nad Romanem Janouškem:

Video  Rozsudek nad Romanem Janouškem  - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

joudajoudovy ( 18. ledna 2017 07:55 )

jakou nemoc si tentokrat janousek vymysli? mozna si na borech necha vystavet samostatne kridlo, kde lobbyste budou ubytovani na delku sveho relaxacniho pobytu. klimatizovane pokoje, meeting room, restaurace, kavarna, bar, wellness, tenisova hala, golf, bazen s umelym vlnobitim, fitko, masaze, ale i kuchar s michelinskou hvezdou a dochazka lekarskych kapacit i treneru, vcetne eskortu s dylinami.

salto ( 17. ledna 2017 08:08 )

Panu Janouškovi přeji pevné zdraví a duševní rovnováhu, tedy jenom do konce výkonu trestu, pak se děj vůle boží

sores ( 16. ledna 2017 15:41 )

Ježíš, vždyť jsou i vězeňské nemocnice tak ať ho doby.tka zavřou tam,né???? Jako nepůjde sedět Rátth tak nepůjde sedět ani tento doby.tek! Ví na sebe příliš mnoho a tím soudu pohrozil i Ráthh. A než aby promluvil a zkompromitoval více politiků tak ho raději nechají na svobodě. Prostě špína a bordel v Česku. A lid mlčí a mlčí, tak proč nakonec ne,že!!!!

krtekzhor ( 16. ledna 2017 15:25 )

proč soudy tohle divadýlko nezastaví,a nepošlou ho ihned tam kam patří.je všem jasné že janoušek dělá vše proto aby tam už nemusel.ZAVŘÍT A PUSTIT AŽ ZA 4.5 ROKU

hejhej ( 16. ledna 2017 14:42 )

Hematom v hlavě????? Lobista - zloděj Janoušek když řídil byl ožralý jako hovado,neposkytl pomoc, lhal. 4,5 roků nesmírně málo. Kdyby měl v hlavě hematom, tak by kolaboval a ne chlastat. Je to odporný lhář stejně jako znalci. Jenom dokazují, co dokáže podlácení. Od počátku tvrdím, že jeho "diagnoza" je podvod za peníze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání