Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Roman (†17) si půjčil od mámy auto a havaroval: Tělo syna ve vraku našel táta

Autor: lm - 
13. ledna 2017
18:59

Noční můra každého rodiče! Sedmnáctiletý Roman ve čtvrtek nad ránem vzal své matce auto a ve vysoké rychlosti s ním havaroval. Tělo syna ve vraku našel jeho táta, který se mladíka vydal ráno hledat.

Sedmnáctiletý Roman z Rimavských Janovců na jihu Slovenska odešel z domova dle matky ve čtvrtek někdy nad ránem. Ještě ve čtyři prý telefonoval s kamarádem. Když ani o půl sedmé nebyl doma a nehlásil se, matka zavolala exmanželovi, aby ho šel hledat.

Romanův táta okamžitě sedl do auta. Pár kilometrů od vesnice se mu ale naskytl otřesný pohled. V poli našel vrak auta a v něm zaklíněné bezvládné tělo syna. Roman nejevil známky života a ani přivolaní záchranáři už mu nedokázali pomoci. 

„Vozidlo bylo značně zdemolované, což svědčí o tom, že havarovalo pravděpodobně ve vysoké rychlosti. Podle předběžných zjištění z místa dopravní nehody 17letý řidič při projíždění pravotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk, v důsledku čehož sjel mimo silnici, kde se vozidlo pravděpodobně několikrát převrátilo přes střechu,“ řekla TV JOJ banskobystrická policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Roman do matčina auta usedl navzdory tomu, že si řidičský průkaz teprve dělal. Matka mu ale pravděpodobně auto půjčovala sama. „Rok jsem s tím bojoval. Říkal jsem bývalé, že jen přes mou mrtvolu mu dá klíče od auta… I tak se to dělo za mými zády. Kolikrát jsem bývalé říkal, budeš ráda, když přijdou za tebou policajti s tím, že se syn zabil v autě? A nakonec se to i splnilo,“ sdělil serveru Čas.sk smutně otec.

Policie zahájila trestní stíhání ve věci usmrcení. Přesnou příčinu smrti i to, zda Roman před jízdou nepožil alkohol, určí nařízená pitva.

londynskypes ( 14. ledna 2017 20:15 )

odol ( 13. ledna 2017 23:57 )

DBBS ( 13. ledna 2017 19:58 )

Jediné štěstí na tom je. že ten debílek nezabil ještě někoho dalšího. Takhle je jen o blba míň a jednu kravku která si bude moct do smrti vyčítat co udělala.

zlobit ( 13. ledna 2017 19:53 )

Jestli je článek pravdivý tak si máma může jít hodit smyčku.

PETR_50 ( 13. ledna 2017 19:20 )

Tatínku, to měl synek hodnou maminku, když mu sama půjčovala auto, a ON neměl ještě 18 let a řidičské oprávnění. Asi byla blondýna!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání