Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Míša (12) zmizela cestou do školy: Policie se bojí nejhoršího!

Autor: ljš, uá - 
12. ledna 2017
15:08

Obrovský strach prožívá maminka dvanáctileté Míši Patricie Muzikářové z Ústí nad Labem. Holčička ve středu ráno beze stopy zmizela cestou do školy. Policisté mají bohužel velmi málo informací a nevědí ani, zda dívenku někdo unesl nebo jestli sama utekla.

Míša žije v bytě pouze se svou maminkou a do školy to má 400 metrů. Ve středu byt opustila jako první matka, která byla až do večera přesvědčená, že je její dcera ve škole. 

Dívka si totiž sbalila všechny věci, které si obvykle bere. To nahrává domněnce, že skutečně původně mířila do školy. Vzhledem k tomu, že už byla v bytě sama, neměla důvod nic předstírat.

Její zmizení vyděšená máma oznámila až v 18:45, kdy vyšlo najevo, že holčička ve škole vůbec nebyla a má vypnutý telefon. V době zmizení na sobě měla prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky NIKE.

Policisté na mimořádné tiskové konferenci uvedli, že pracují s dvěma verzemi. "Vidíme jako velmi pravděpodobné, že se mohla stát obětí závažného trestného činu. To je první varianta. Druhá varianta je, že odešla z domova dobrovolně. Obě tyto varianty jsou v současné době rovnocenné. Obě je prověřujeme a zatím nemáme informace o tom, že bychom jedné z těch variant mohli dát přednost," řekl náměstek ředitele Policie ČR Ústeckého kraje Zbyněk Dvořák. Podle kriminalisty Martina Charváta dívka nikdy dříve neutekla a potíže neměla ani teď.

Policie předpokládá, že Míša byla doma ještě ve středu kolem 5:00 ráno. "Vycházíme z toho, že mezi 5:00 a 6:00 je aktivita na sociální síti, kde si myslíme, že tu aktivitu vyvíjela ona," doplnil Charvát. 

Policie hledala dívku u rodiny, kamarádů, ve zdravotnických zařízeních a nyní prověřuje kamerové záznamy. a žádá všechny, kdo by o holčičce měli jakékoli informace, aby neprodleně kontaktovali linku 158, kde zřídili speciální call centrum. "Žádáme veřejnost, aby nám všechny informace bezprostředně sdělovala. I přesto, že se jim může zdát, že informace nesouvisí. Jde nám o jakékoli kontakty, osoby, jednání, styk s tou dívkou, zprávu, kde by se mohla nacházet. Cokoliv, co lidem přijde na mysl," doplnil Dvořák. 

Míšina matka se po zmizení dcery zhroutila a momentálně je v péči psychologů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání