Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Expolicista zapletený do Kajínkových vražd se zastřelil: Dcera se musela dívat

Expolicista se zastřelil před sedmnáctiměsíční dcerou: Může za to Kajínek, tvrdí jeho bývalá žena
Expolicista se zastřelil před sedmnáctiměsíční dcerou: Může za to Kajínek, tvrdí jeho bývalá žena  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
11. ledna 2017
20:05

Jan Felcman (†52) sloužil u policie už za minulého režimu. Byl první na místě Kajínkovy střílečky. V sobotu se ale rozhodl, že na tomto světě už nechce být. Údajně se zastřelil před svou teprve sedmnáctiměsíční dcerou, jeho bývalá manželka ale pochybuje, že šlo o sebevraždu, a viní právě Kajínka.

Smrt dlouholetého strážce zákona šokovala rodinu i kolegy. Jan Felcman pracoval v Plzni před revolucí u Veřejné bezpečnosti, později patřil mezi policisty. Mimo jiné podle serveru Krimi-Plzeň.cz zachránil život malé holčičce, která se topila pod splavem. Za hrdinský čin dostal i zvláštní vyznamenání.

30. května 1993 se také jako první policista vydal na místo střelby u Borské věznice. Právě ta vešla v patrnost jako Kajínkova střílečka. Jan byl na místě do tří minut. Zběžnou obhlídkou místa jsem zjistil, že řidič má prostřelenou hlavu a nejeví známky života. Muž vedle, na předním sedadle spolujezdce, ještě žil. Na první pohled měl zranění na hlavě a vyhřezlé oko, které na nervu viselo ven. Třetí muž na zemi se sice nehýbal, ale mrtvý nebyl, měl zranění pouze na hýždích a na nohou,“ napsal Felcman do hlášení.

„Okolí místa bylo zarostlé křovím, kdyby tam pachatel byl a chtěl by, tak by mě sejmul jak králíka, protože jsem tam šel jak na porážku. Došel jsem ke spolujezdci a zeptal se ho vzhledem k barvě pleti, zda jsou Češi? Kývnutím hlavy odpověděl ano. Zeptal jsem se ho, co se tam stalo? Možná mi to nebudete věřit, ale odpověděl, abych to neřešil,“ dodal.

V roce 1997 Jan u policie skončil a v jeho životě se mu začalo vést od desíti k pěti. Rozvedl se, v podnikání se mu nedařilo a dostavily se i dluhy. Ani zdraví neměl příliš pevné, bral velké množství léků a často mluvil o sebevraždě.

K té se nakonec uchýlil právě tuto sobotu. Před svou sedmnáctiměsíční dcerou se střelil do hlavy pistolí ráže 6,35. Taková ráže má ovšem velmi malou účinnost, podle znalce, který promluvil pro FTV Prima, by takový způsob sebevraždy byl velice bolestivý a nemusel by být ani úspěšný. 

Felcmana přivolaní lékaři resuscitovali a v kritickém stavu ho převezli do nemocnice, kde bohužel zemřel.

Expolicistova bývalá žena o sebevraždě silně pochybuje. Právě kvůli nevhodně zvolené zbrani, což by jako bývalý policista dobře věděl. Jsem skálopevně přesvědčená, že by to nikdy před svým malým dítětem neudělal,“ řekla paní Jarmila FTV Prima. Podle některých může za smrtí pana Felcmana stát právě fakt, že byl zapletený do kauzy Kajínek.

„Případem se okamžitě začali zabývat plzeňští kriminalisté, kteří v tomto okamžiku pracují hned s několika vyšetřovacími verzemi, tou nejpravděpodobnější se zatím jeví verze, že se jednalo o sebevraždu,“ řekla policejní mluvčí Hana Štefflová.

ssixx ( 8. října 2017 21:14 )

Asi ho zastřelila pravdomluvnost!?!?!?

xaria ( 12. ledna 2017 10:12 )

Oba dva znám osobně, jak Felcmana tak Jarmilu, Jarmila je psychopat, a blázen, být bleskem neveřila bych ji ani slovo,spíš ze zeptejte jeho nové ženy, Honza byl hodný kluk, u policie trochu průšvihář, a u Kajínkovy vraždy skutečně jako první byl, nicméně, bál už by se dřív a ne ted, podle mě už neunesl depresi z dluhů a nepodařeného života, on chlap kolem 50 když si pořídí mimino a nový život tak to taky nemusí unést, pokud není extra úspěšný, ale Jarmila je materiál to se tisk ptá té pravé, celé manželství se kurvila, a byla divný tvor. a ted se zviditelnuje v televizi a novinách neskutečné

stacho ( 12. ledna 2017 09:49 )

Je to hnusná mafie..

seahorse ( 12. ledna 2017 07:48 )

Přesně!

europa ( 12. ledna 2017 07:17 )

Dohnalo ho špatné svědomí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání