Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češky, které srazilo auto, pohřbí společně v kostele v Británii: Rodina se vrátit nechce

Autor: ČTK ljš - 
11. ledna 2017
16:38

Měly celý život před sebou, dvě české školačky Žaneta a Helena ale bohužel zemřely, když je při šílené jízdě v Oldhamu srazil maďarský řidič. Rodině se již podařilo vybrat peníze na pohřeb, který proběhne v pondělí v tamním kostele.

Obě dívky společně vyrůstaly a společně také odejdou z tohoto světa. Rodiny jim v pondělí vystrojí společný pohřeb v kostele Sv. Pavla v Oldhamu. Žanetku s Helenkou do nebe vyprovodí kamarádi a příbuzní.

Ostatky dívek rodiny do jižních Čech, odkud pochází, převážet nebudou, v Anglii chtějí totiž i přes tragédii zůstat. Rodiče tam mají práci a sourozenci dívek školu. „Pokud by se někdy v budoucnu vraceli, vezmou je pochopitelně s sebou,“ uvedl jeden z příbuzných.

Viníky nehody už policie odhalila a obvinila. Osmatřicetiletý Maďar byl obviněn ze zabití v důsledku nebezpečné jízdy a z řízení bez řidičského průkazu. Ostatní tři muži ve věku 18, 50 a 49 let byli obviněni z maření výkonu spravedlnosti.

Dívky podle očitých svědků srazilo rychle jedoucí auto, když ruku v ruce přecházely silnici v Oldhamu u Manchesteru. Dvanáctiletá dívka zemřela na místě, její jedenáctiletá sestřenice o dva dny později v nemocnici. Řidič podle policie z místa nehody ujel.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání