Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Střelba v domě herce Milana Kňažka: Vážné zranění!

Autor: ljš - 
11. ledna 2017
09:30

Obrovské drama se odehrálo v bratislavské vile slovenského herce Milana Kňažka. Ve středu v časných ranních hodinách se odtud ozvala střelba.

Podle slovenského serveru Čas.sk se do Kňažkovy vily, v prestižní bratislavské čtvrti nedaleko památníku Slavín, vloupal lupič. Podle slovenských médií herec použil svou legálně drženou zbraň a zloděje, který byl později identifikován jako devětačtyřicetiletý Pavel, postřelil. 

Podle serveru Topky.sk se muž do domu vloupal v půl druhé v noci a spícího Kňažka vzbudil. Co přesně se následně odehrálo, není jasné. Herec však údajně lupiče zasáhl dvěma ranami. Jedna kulka ho zřejmě trefila do nohy, přesto se dal ale na útěk. Policisté ho však dopadli ještě na zahradě vily. U sebe měl zlato a peníze.

Podívejte se na první záběry z místa činu. Zdroj: TV Joj

„Byli jsme přivoláni v 1:34 v noci policií, že zadržela pachatele se střelným poraněním dolní končetiny. Záchranná služba byla vyslaná na místo. Devětačtyřicetiletého muže jsme ošetřili a transportovali do fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár. Mluvčí nemocnice pak doplnila, že muž utrpěl vážné zranění stehna, se kterým byl okamžitě operován.

Politik incident potvrdil, kvůli probíhajícímu vyšetřování ale odmítl poskytnout další informace. „Je pravda, že tam byl lupič. Až budu mít po výpovědi, což bude pravděpodobně v pátek, budu moci říct víc,“ řekl serveru Pluska.sk Kňažko, který při dramatickém vloupání naštěstí zraněn nebyl.

Opletačky se zákonem politika zřejmě nečekají. Slovenský zákon totiž umožňuje lidem v jejich obydlí použít zbraň, pokud jiná osoba do obydlí neoprávněně vnikne nebo v něm setrvá.

Kňažko zahrál řadu postav v divadle i ve filmu. Během sametové revoluce se stal jedním z hlavních organizátorů a řečníků na protikomunistických demonstracích na Slovensku. Později působil také v politice. V roce 2014 se herec v přímých volbách neúspěšně pokoušel o zvolení slovenským prezidentem a později i primátorem Bratislavy.

sores ( 11. ledna 2017 15:55 )

454913: ve všem už jsou slováci lepší nežli češi! Větší platy, důchody a pěkně nás ne dohnaly ale už předběhly, včetně Polska!!! Česko je na úrovni Rumunů.

454913 ( 11. ledna 2017 15:25 )

...dobře, že Slováci mají takový zákon, zloděj s tím musí počítat, když jde kráct. Je dobře , že ho zranil.U nás se bránit nemůžeme musíme se nechat okráct a zmlátit..jenom nezranit zloděje jinak vás tahá po soudech za případné zranění. Slováci jsou hodně před námi , že se slušní lidé mohou bránit. Stačí, jak dopadla Kvitová a ještě zloděje nechytli

bizon_pepa ( 11. ledna 2017 15:25 )

O kterém nelidském režimu mluvíš?

petrsetr ( 11. ledna 2017 15:07 )

hazlove zlodejsky strilet carmin ty se omluv vsem na diskuzich za voprouz

petrsetr ( 11. ledna 2017 15:05 )

áno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání