Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češky sražené v Anglii můžou rodiny konečně pohřbít: Ve sbírce se vybraly tisíce

Autor: red - 
10. ledna 2017
10:36

Silvestr 2016 se nešťastně zapsal do paměti české rodiny žijící v Anglii. Svým autem Gabor Hegedus (38) srazil dvě české holčičky Žanetu (†11) a Helinu (†12), ani jednu z nich se lékařům nepodařilo zachránit. Po třech týdnech budou moci rodiny své dvě děti konečně pohřbít. Jejich známí navíc na pomoc pozůstalým vybrali 18 500 korun.

V případu smrti dvou českých holčiček i nadále probíhá vyšetřování. Podle všeho měl Helinu Kotlářovou (†12) a Žanetku Krokovou (†11) svým vozem srazit na Silvestra Maďar Gabor Hegedus. Policie ho už obvinila z usmrcení z nedbalosti. Hegedus od nehody ujel, aniž by děvčátkům pomohl...

Helina zemřela na místě a Žanetka ještě bojovala o život v nemocnici. Bohužel byla zranění příliš vážná a i druhá dívenka jim dva dny po nehodě podlehla.

Smutná událost semkla místní komunitu a dosáhla až do Čech, do domova postižené rodiny. Jejich blízcí zde uspořádali sbírku a nakonec se podařilo vybrat 18 500 korun, které byly v pondělí odeslány otci Žanetky.

Na Češky sražené v Anglii se vybralo 18 500 Kč. Na Češky sražené v Anglii se vybralo 18 500 Kč. | Facebook

„Pohřeb bude mezi 16. až 20. lednem,“ řekla serveru TN.cz příbuzná dívek, která nechce být jmenována. Na pohřeb dorazí i část rodiny z Česka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání