Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zásah se změnil v ohnivé peklo: Výbuch v Plzni zranil čtyři hasiče

Autor: lm - 
9. ledna 2017
22:30

Při dramatickém pondělním zásahu v Plzni se zranili čtyři hasiči, kteří přijeli hasit požár vysokozdvižného vozíku. V momentě, kdy natahovali hadice, explodovala tlaková lahev s plynem, která vozík pohání.

Požár ve sběrně surovin AVE ve Cvokařské ulici byl nahlášen na operační středisko krátce po sedmé hodině večerní. Oheň tu zachvátil vysokozdvižný vozík a pro hasiče to zprvu byl poměrně banální požár. Po příjezdu první jednotky se ale ozval silný výbuch, který byl slyšet po celé čtvrti...

Explodovala tlaková lahev s plynem, která sloužila k pohonu vozíku. Při výbuchu se zranili čtyři hasiči, patrně je smetla tlaková vlna. Na místo ihned vyjela pomoc v podobě dalších hasičů, policistů i záchranářů. Záchranná služba je odvezla do nemocnice, všichni byli ještě před půlnocí propuštěni do domácí péče, řekla ČTK mluvčí hasičů Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Na místě podle mluvčí hasičů prohlédli i přítomného pracovníka třídírny, který ale vyvázl bez zranění.

Podle informací serveru Krimi-Plzeň.cz bylo na místě v době požáru i několik zahraničních dělníků, kteří se snažili zabránit novinářům ve vstupu do areálu. Přitom ale bránili ve vjezdu i záchrankám.

Škody na vozíku a zařízení třídící linky se odhadují na 2,5 milionu korun. Příčiny požáru vozíku a následného výbuchu zjišťují vyšetřovatelé hasičů i kriminální policie, dodala Jakoubková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání