Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Desítkám aut v Ostravě propíchla pneumatiky banda školáků, jeden chodil teprve do první třídy

Desítkám aut v Ostravě propíchla pneumatiky banda školáků, jeden chodil teprve do první třídy (ilustrační foto).
Desítkám aut v Ostravě propíchla pneumatiky banda školáků, jeden chodil teprve do první třídy (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
9. ledna 2017
13:56

Dvacet pět automobilů skončilo v Ostravě s propíchanými pneumatikami. Fantom, který ve městě řádil a ničil místní vozidla, ovšem nebyl žádný narušený jedinec, ale parta unuděných dětí. 

Po pachateli pátrali ostravští policisté už od října. Ve městě se každou chvíli objevilo auto s propíchlou pneumatikou či poškrábaným lakem. „Některá vozidla měla poškozena jednu pneumatiku, jiná dvě nebo čtyři. Skutek byl spáchán v řádech hodin,“ uvedla podle serveru iDnes.cz policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Auta byla vždy poškozena v městských částech Hrabůvka či Bělský les. Po výslechu desítky svědků a posbírání mnoha stop se policisté dopátrali skupiny dětí ve věku od osmi do dvanácti let. Nejmladší z pachatelů chodil teprve do první třídy.

Škoda, kterou děti způsobily, se vyšplhala na 40 tisíc korun. Na otázku, proč děti auta ničily, odvětily, že se nudily a tohle jim přišlo zábavné.

Děti jsou ve věku, kdy je zákon neumožňuje stíhat, státní zástupce ovšem může uložit opatření, které zahrnuje i ochrannou východu či terapeuticky program.

drobecek ( 9. ledna 2017 14:33 )

a proč jsi mi cenzore bloknul dodatek k mému předchozímu příspěvku,???

drobecek ( 9. ledna 2017 14:29 )

Co k tomu dodat,? Mají snad odpovědné zástupce, tak by měli způsobené škody uhradit v plné výši. Neuhlídali své nepodařené potomky.!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání