Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva muži a chlapec (12) se propadli do ledu na rybnících: Jeden mrtvý

Autor: haj - 
7. ledna 2017
10:09

Občas stačí jeden špatný krok a hned jde o život. Stejně jako v pátek v Sokolově, kde se v rybníce topil chlapec (12). Propadl se pod ním totiž led. Naštěstí si toho všimlo hned několik svědků, kteří okamžitě zavolali na tísňovou linku. Na místě zasahovala policie, záchranka i hasiči. Takové štěstí bohužel neměla dvojice mladých můžu v Hradištku v okrese Praha-západ.

Hlášení dostala sokolovská policejní hlídka v 15:24 a během několika minut dorazila na osudné místo – k rybníku v Areálu zdraví. Jak uvádí zpráva od hasičů, kteří dorazili chvíli poté, policisté neváhali a dítěti tonoucímu v ledové vodě se vydali hned na pomoc.

 

 

Jeden ze strážníků se nechal zajistit tažným lanem z auta a doplazil se opatrně k otvoru v ledu asi pět metrů od břehu. S pomocí kolegů se pak podařilo klučinu vytáhnout z vody na led a posléze i na břeh.

 

Hasiči si otřesené dítě převzali, svlékli ho z mokrého oděvu a zabalili do deky. Následně zkontrolovali, zda není na místě v ohrožení někdo další, přičemž o chlapce se postarala záchranná služba.

 

Ačkoliv měl tento příběh šťastný konec, mohlo vše dopadnou daleko hůř. Třeba tak jako v Hradištku, kde se v noci z pátku na sobotu led prolomil pod dvěma mladými muži na Pivovarském rybníce. „Třetí muž se je snažil vytáhnout, nicméně se mu podařilo zachránit pouze jednoho, protože ten led začal praskat,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

 

Na místo se tedy urychleně vypravili záchranáři ze Zbraslavi a Davle, kteří muže vytaženého z vody ošetřili a posléze převezli do nemocnice v Motole. Podle mluvčí záchranné služby Petry Effenbergové muž jevil známky požití alkoholu.

Druhého tonoucího (†29) vytáhli hasiči z vody po 35 minutách. Nejevil už žádné známky života. „Posádka se snažila o resuscitaci. Přes veškerou snahu záchranářů se muže nepodařilo oživit,“ doplnila pro iDNES.cz Effenbergová.

 

 

Hunt ( 7. ledna 2017 13:33 )

Jak to píšeš o "našem" panu prasedentovi Zemanovi?

londynskypes ( 7. ledna 2017 13:12 )

moiaza ( 7. ledna 2017 13:04 )

 Zima a alkohol je vražedná kombinace. Každý je strůjcem svého štěstí. Mládenci, posílení alkoholem, byli zřejmě milovníky adrenalinu. To je pak těžké.

avast ( 7. ledna 2017 12:34 )

kua

safez ( 7. ledna 2017 12:30 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání