Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyšetřovatel Nečesaného: Za sex se svědkyní a nahé fotky jen kázeňský trest

Autor: ljš - 
7. ledna 2017
05:00

Měl za úkol dostat za mříže podezřelého z brutální loupeže, místo toho ale zřejmě skončil s jeho ženou v posteli. »Nestandardní chování« známého královéhradeckého vyšetřovatele Milana Jušty vůči svědkyni Janě T. (21) už prověřila policejní inspekce. S kriminalistou, který dopadl heparinového vraha Zelenku a vedl také vyšetřování v případu Lukáše Nečesaného, na základě jejích zjištění nyní probíhá kázeňské řízení.

Poměr kapitána Jušty s Janou T. vyšel najevo loni v srpnu, kdy bylo kvůli tomuto podezření odročeno odvolací řízení v případu loupežných přepadení v Náchodě. V něm mladá žena figurovala jako korunní svědkyně a její bývalý manžel Lukáš T. jako hlavní podezřelý. Nařčením, které mělo být podložené SMS konverzacemi a především intimními fotografiemi, které měl policista své mladičké milence posílat, se okamžitě začala zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Svědectví milenky

Další podrobnosti vyšly najevo v září, kdy obhájci Lukáše Nečesaného přečetli u soudu šokující prohlášení Jany T., ve kterém dívka uvedla, že se jí Jušta svěřil, že důkazy proti Nečesanému zmanipuloval a mladík je podle něj nevinný.

„On mi řekl, že to musel udělat a že nechce přijít o práci a zničit si život. Řekl mi, ať se podívám na tu rekognici, co je na internetu,“ uvedla. Jušta podle ní také na místo činu přenesl pachové stopy Nečesaného a snažil se také podle jeho bot upravit krevní otisky na podlaze.

Můj intimní poměr s vyšetřovatelem: Celé prohlášení svědkyně v případu Nečesaný

Nedělnímu Blesku se posléze podařilo Janu T. vypátrat. Redaktorům popsala svůj bouřlivý vztah s vyšetřovatelem a doložila ho i snímky, které jí prý sám posílal. Ty ho ukazují ve velmi intimních pozicích. 

Video  Pochybný výslech na JIP: Kadeřnice ukázala na jiného pachatele!  - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Nařčení vůči Juštovi bylo navíc o to vážnější, že se Lukáš T. po zadržení dostal za podivných okolností rychle z vazby na svobodu, což vyvolalo podezření, že k tomu mohlo dojít právě díky poměru jeho manželky s elitním kriminalistou. Generální inspekce se proto případem zabývala opravdu důkladně. Zabývala se jak zmíněnými fotografiemi, tak svědectvím Jany T. Vyšetřování se nakonec nepodařilo uzavřít ani do poloviny října, kdy mělo proběhnout další líčení v případu náchodských přepadení, které tak muselo být opět odročeno.

Trest bude tajný

Teď už je ale výsledek na světě a pro kriminalistu není nijak příznivý. Oddechnout si může jen kvůli tomu, že mu nehrozí trestní stíhání. „Od Generální inspekce bezpečnostních sborů jsme obdrželi spisový materiál k dané věci se závěrem, že se nejedná o trestný čin,“ potvrdil Blesk.cz mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhohradeckého kraje Jan Čížkovský.

Fotogalerie Snímky hrůzy po napadení kadeřnice 68 fotografií

Dodal ale, že tím věc pro Juštu nekončí. „Z tohoto důvodu je v současné době tato věc v rukou příslušného služebního funkcionáře, který vede kázeňské řízení. Vzhledem k tomu, že toto řízení je neveřejné, nebudeme se k tomuto případu víc vyjadřovat,“ řekl.

Jak bude elitní kriminalista kvůli tomuto vážnému prohřešku potrestán, se tak veřejnost zřejmě nikdy nedozví. Závěry inspekce však mohou mít zásadní vliv jak na kauzu loupežných přepadení v Náchodě, v níž by v nadcházejících týdnech mělo proběhnout odvolací řízení, tak v případu Lukáše Nečesaného. Ten byl před Vánoci propuštěn z vězení na svobodu do doby, než Nejvyšší soud projedná jeho dovolání.

Důkazy, zvraty i naděje: Vše o případu Lukáše Nečesaného ZDE››

aguti ( 7. ledna 2017 20:26 )

 I kdyby to bylo přesně tak jak se tu píše, není divné, že se pánové Nečesaní vozí jen po vyšetřovateli, který měl podle nich důkazy manipulovat na něčí příkaz? Být Nečesaný a chtít spravedlnost, tak se domáhám vyšetřování toho, kdo mu to měl nařídit. Ale protože se to nejspíše nestalo tak jak je tu opakováno, omezují se jen na napadání vyšetřovatele. To je v poslední době obvyklá taktika všech obhájců. Zpochybnit věrohodnost vyšetřovatele, soudních znalců a samozřejmě i svědků. Co se může stát? Nic, tak jdeme do toho.

lynx ( 7. ledna 2017 20:19 )

A ty jsi kdo? Ty jsi ten, co bydlel na tom hotelu a co tu ženskou přizabil?

lynx ( 7. ledna 2017 20:15 )

Počkat! Manipulaci s důkazy, resp. jejich falšování už se neříká zneužití pravomoci úřední osoby? Takže, na koho polda ukáže, ten jde prostě do vězení? Za takové závěry by se nemusel stydět ani soudruh Urválek.

bum-bec-bum ( 7. ledna 2017 20:09 )

Hele asi neumíš číst - Jušta to přiznal!!!!!!! Tý woe co chceš ještě.

bum-bec-bum ( 7. ledna 2017 17:13 )

Pokrok nepiš tady slohovky. Asi ti uniklo, že to Jušta přiznal a soudce to zhodnotil tak, že se před svědkyní asi jenom vytahoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání