Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tenhle neřád přejel české dívenky na Nový rok! Helina (†12) a Žanetka (†11) zemřely

Autor: shp - 
5. ledna 2017
11:30

Toto je tvář neřáda, který usedl za volant a zabíjel. Jeho oběťmi se v britském Oldhamu staly na Nový rok sestřenice Helina Kotlářová (†12) a Žanetka Kroková (†11). Obě dívky po nehodě zemřely. Nezodpovědný řidič Gabor Hegedus (38) byl již dopaden a obviněn.

Gabor Hegedus byl předveden před soud, kde byl obviněn z usmrcení obou dívek a bezohledného řízení. Žaloba mu k tomu ještě napařila obvinění z neohlášení nehody, ujetí od nehody a řízení motorového vozidla bez řidičského průkazu.

Řidič se nevyhnul ani obvinění z maření soudního výkonu. Z toho byli obviněni i tři jeho kamarádi David Orsos (18), Janos Kalanyos (50) a Zoltan Peto (49), kteří s ním byli na Nový rok v autě. Všichni čtyři muži pocházející z Maďarska zůstávají ve vazbě.

Helinu a Žanetku, české dívenky, které žily ve Velké Británii s rodinou několik let, srazil Hegedus na Nový rok a od nehody ujel. Helina zemřela na místě a Žanetka ještě bojovala o život v nemocnici. Bohužel byla zranění příliš vážná a i druhá dívenka jim dva dny po nehodě podlehla.

„Helina milovala zpěv a tanec. Ráda trávila čas se svou rodinou. Jednou se chtěla stát zpěvačkou,“ řekla webu Manchester Evening News její zdrcená sestra Sylva (19). Snad bude spravedlnosti učiněno zadost alespoň u soudu a Hegedus skončí za mřížemi.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání