Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Míru v pankrácké věznici zabil otřesný omyl? Dali mu prý drogu pro jiného vězně

Autor: dce, Michaela Kalkusová - 
5. ledna 2017
12:43

Otřesný příběh se odehrál o vánočních svátcích v pražské věznici na Pankráci. Za podivných okolností zde zemřel jeden z vězňů Miroslav H. (†30). Teď vyšlo najevo, že ho patrně zabila neuvěřitelná chyba – věznice si ho údajně spletla s jiným trestancem a podala mu jeho léky, konkrétně metadon! Den poté Míra zemřel...

„Nejdřív jsem tomu nevěřila, ale pak jsem volala na Pankrác a tam mi to potvrdili. Říkali, že se předávkoval. To je ale podle mne nesmysl!“ řekla Blesku Mírova snoubenka Veronika H. (25). Míra měl ve vězení strávit 14 měsíců – řídil totiž i poté, co přišel o řidičský průkaz.

S informací o patrné příčině úmrtí přišel deník Právo. Věznice si Míru kvůli stejnému jménu spletla s jiným vězněm, který měl určen metadonovou léčbu (metadonem se léčí závislost například na heroinu, jde ovšem rovněž o narkotikum, pozn. red.). „Dozorci ale na léčbu poslali jiného vězně, než kterému byla určena,“ řekl Právo zdroj obeznámený s případem.

Byla nařízena soudní pitva, která určí skutečnou příčinu smrti. Metadon může být pro člověka, který drogy nebere, velmi nebezpečný. „Kdyby ta dávka byla příliš velká, může se spánek prohloubit do bezvědomí a následně kómatu se zástavou dechu,“ uvedl Jiří Presl, šéf organizace Drop In. Člověk se pod vlivem metadonu může rovněž udusit vlastními zvratky.

Celou věc bude vyšetřovat i generální inspekce, případ je ovšem v úplném začátku a mluvčí se tak odmítla k věci vyjádřit. Přítelkyně zemřelého uvedla, že rodina bude podávat trestní oznámení.

K omylu údajně došlo vinou stejného jména vězňů – dvojice ale rovněž přebývala na stejném patře. O vánočních svátcích, kdy se událost stala, měli dozorci navíc přehozené služby. Ti, kterých se věc týká, již byli postaveni mimo službu. 

Lekarsenior ( 6. ledna 2017 14:48 )

Pokud ses chachar tak ja sem tam lezel v nemocnici. Nemohl sem spat. No a vyzadany lek jsem taky nedostal

Lekarsenior ( 6. ledna 2017 14:45 )

 Kapsa 72...Kazdemu kdo ma cit je ho lito... Jizda bez riidicaku a 14 mesicu je dost krute... No a zamena sluzeb, zamena jmen atd..Je to strasne

nezadat1 ( 5. ledna 2017 20:31 )

Ta dokázala stou svoji její držkou vyhulit soudce i žalobce naráz,tak co se divíte.

tummy ( 5. ledna 2017 19:55 )

 darina rolins zabila člověka autem a běhá si dal na svobodě, A tenhle chudák kvůli blbosti v base Tomu se říká spravedlnost

nezadat1 ( 5. ledna 2017 19:41 )

Za prkotinu trest smrti si nezasloužil.Jsem zvědav jestli ta sííííně co mu to podala dostane trest za zabití,ale bojím se,že nikoho nepotrestají.Ten hajzl s ČSSD co má vnitro na starosti se z toho opět vylže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání