Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zloděje auta ve Špindlu zastavily závěje: Poláci z teréňáku utekli

Autor: dce - 
4. ledna 2017
16:11

Sníh se stal takříkajíc osudným partičce Poláků v terénním voze v Krkonoších. Narazili do stromu a uvízli v závěji. Aby vůz vyprostili, vloupali se do stanice lyžařského vleku, vůz ale nezachránili. A jako by to nestačilo – zjistilo se, že je vůz kradený…

K nehodě vozu došlo v pátek ráno ve Špindlerově Mlýně. Tři muži a dvě dívky, z čehož jedna nezletilá, původem z Polska nezvládli jízdu na sněhu a nabourali do stromu. Vůz zapadl a oni nemohli odjet.

Rozhodli se tedy vloupat do stanice lyžařského vleku, kde ukradli lano, kterým chtěli vůz vyprostit. To se jim ale nepovedlo a na stanici vleku způsobil škodu 10 000 korun.

Nakonec si havarovaného teréňáku všimli i policisté. V tu chvíli se mužská část skupiny Poláků dala na útěk. Policisté jednoho záhy dopadli, dalším dvěma se podařilo zmizet až do Polska.

„Jejich totožnost policii prozradil zbytek posádky vozu,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová. Zadržený muž nakonec přiznal i to, že s kamarády vůz po půlnoci ukradli v polských Kowarech. Dívky vyzvedli až později.

„Skupinka chtěla v Česku ukrást druhý terénní automobil, povozit se po horách a auto pak někde odstavit,“ dodala mluvčí.

Zadržený mladík je navíc pěkné kvítko – o řidičák přišel už v roce 2011, byl rovněž odsouzen za jiné krádeže aut. Navíc přiznal, že před krádeží užil pervitin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání