Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Adam (†14) se utopil v libereckém bazénu: Zoufalá máma dál čeká na vysvětlení jeho smrti

Autor: ljš - 
5. ledna 2017
05:20

Už čtyři měsíce uplynuly od tragické smrti Adama, který se utopil v potrubí atrakce divoká řeka v libereckém bazénu. Rodina bohužel stále nemůže bolestnou událost uzavřít, protože se policie stále ještě nedobrala výsledku vyšetřování.

Adámek zemřel v sobotu 3. září a jeho maminka Míša na něj proto každého třetího dne v měsíci na Facebooku vzpomíná pomocí fotografií. V lednu zveřejnila pět let starý snímek, na kterém její syn napjatě čeká, až polapí míč. Fotbal totiž miloval. „Dnes jsou to 4 měsíce. Jedna vzpomínková,“ napsala k fotce.

Na Nový rok také poděkovala za pomoc v bolestném období. „Šťastný nový rok a všem, kteří nám pomáhají a myslí na Adámka, děkujeme,“ napsala.

Rodiče nadějného fotbalisty bohužel stále nemají jistotu, co se osudný den v bazénu stalo. Policie totiž vyšetřování ani po čtyřech měsících neuzavřela. „Stále čekáme na závěry znaleckých posudků,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí.

Podle zdroje obeznámeného s případem je ale stále ve hře i varianta, že za smrtí chlapce by nemuselo být špatné zabezpečení potrubí divoké řeky, ale mohlo by jít o důsledek klukovského řádění.

13ka ( 24. ledna 2017 02:44 )

Kluk s sebou určitě neměl zastrčený v plavkách šroubovák, aby od šroubovák několik šroubů na bezpečnostní mřížce. S blbnutím a hraní na babu se počítá a s klukovinama snad taky ne... Selhala údržba a dozor. Ať byl kluk makovej, nebo jinej, umřít nemusel. Zkuste minutu nedýchat. Je to hrozný a to člověk ví, že se může kdykoli nadechnout. A teď si představte, že jste pod vodou, bez pomoci, bojujete o život. Jaký to je se v tak krátkém čase smířit se smrtí. Jde to vůbec, když jste ochromení hrůzou? Má to být navrhnuté a postavené tak, aby k tomuto prostě nemohlo dojít. A kontrolovat a kontrolovat a snažit se předvídat, né jen rejžovat a bohatnout. Něco jako kdyby na školní zahradě byla nezabezpečená díra do země přikrytá plechem. V první řadě by měla být napevno zadělaná. Děti jsou zvědavé. A pak také dozor učitel. (plavčík).

Simona.n ( 21. ledna 2017 13:42 )

 Oxygene.p: tvl co ty jsi za kret.....to mi fakt hlava nebere. Ubožák a zase jenom ubožák..........

londynskypes ( 5. ledna 2017 12:18 )

chyba je v klukach same hovadiny a když videli co se prihodilo utekli a kamaráda tam nechali ..aniz by neco oznamili...ono to musí vedet nejlíp jak se to stalo!!!!

dfghjk ( 5. ledna 2017 10:44 )

Zapomínáš na hydrostatický tlak, v jeho případě stačilo, aby se jen ke mříži přiblížil a pak už to jde ráz na ráz, proud ho natlačil na to síto a v ten moment na něj působí síla kolem 100kg, která je schopná síto prohnout a i s klukem vcucnout do odtoku. Jestli mi nevěříš, napusť si pořádně vanu a zkus tahat špunt. A teď si představ, že bys měl tu vanu hlubokou dva metry, to bys možná i ten řetízek od špuntu strhal. Kapišto?

janinax ( 5. ledna 2017 10:41 )

Ty jsi u toho byl??Že takto komentuješ a udělal si závěr??Ja si myslím že ne tak se zdrž komentářů ty chytrej!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání