Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

6 lidí se přiotrávilo plynem na Novojičínsku: Skončili v nemocnici

Šest lidí se přiotrávilo oxidem uhelnatým v hale ve Studénce.
Šest lidí se přiotrávilo oxidem uhelnatým v hale ve Studénce.  (Autor: Hasiči)
Autor: ČTK - 
2. ledna 2017
14:33

Šest lidí se v pondělí dopoledne přiotrávilo oxidem uhelnatým ve výrobní hale hliníkových komponentů ve Studénce na Novojičínsku. Všichni skončili v nemocnicích. Na místě zasahovali i hasiči, kteří z haly deset lidí evakuovali.

„Oxid uhelnatý se do haly začal uvolňovat pravděpodobně ze špatně fungujících plynových topidel,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Celkem záchranáři na místě prohlédli 29 osob. U šesti ve věku od třiadvaceti do jednapadesáti let se objevily příznaky intoxikace.

Pacienti hlásili bolesti hlavy, nevolnosti a závratě. Jejich stav byl lehký nebo středně těžký. Pět z nich ale údajně trpělo před příjezdem záchranářů poruchou vědomí. „Čtyři pacienti byli předáni na interní ambulanci nemocnice Bílovec, dva v novojičínské nemocnici. U zbývajících nebylo lékařské ošetření nutné,“ doplnil Humpl.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela řekl, že hasiči z výrobní haly evakuovali po deváté ráno deset lidí a hledali další případné zraněné. „Většině zaměstnanců se ale podařilo uniknout do bezpečí ještě před naším příjezdem,“ řekl. Hasiči v hale naměřili nebezpečné koncentrace oxidu uhelnatého. Prostor po evakuaci odvětrávali.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání