Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka zadržená v Turecku se ozvala rodině: „Jsem v rámci možností v pořádku“

Autor: aba - 
3. ledna 2017
23:31

Markéta Všelichová byla spolu se svým přítelem Miroslavem Farkasem v Turecku zadržena a obviněna z poskytování zbraní kurdským jednotkám. Teď se podle vyjádření na jejím facebookovém profilu ozvala domů rodině. 

„Dnes nám Markéta telefonovala. V rámci možností je v pořádku. Všechny přátele a příznivce pozdravuje,“ napsala na její Facebook její rodina. Dále pak napsali, že není úplně odříznutá od světa a informací, protože o posledních útocích v Turecku ví a odsuzuje je.

„Markéta chtěla v oblasti turecko-syrsko-iráckého trojmezí všem lidem vždy jen pomáhat. Násilí nic neřeší, plodí pouze zase jenom násilí,“ píše se dále ve vzkazu. Markéta a Miroslav byli zadrženi v listopadu a nyní čekají v Turecku na soud. Jsou obviněni z dodávání zbraní kurdským jednotkám YPG, se kterými spojenci sice spolupracují v boji proti ISIS, ale Turecko je řadí mezi teroristy.

Jisté je, že pár poskytoval v oblasti humanitární pomoc, a byl zadržen, když se pokusil překročit hranici ze Sýrie do Turecka. Tam je zadržela turecká policie a na základě dokumentů zmiňujících YPG jednotky je zatkla. České úřady nyní usilují o jejich deportaci zpět do ČR. 

londynskypes ( 4. ledna 2017 14:32 )

ma pomahat ve sve zemi n a na a dobře ji tak!

pandrhola ( 4. ledna 2017 13:53 )

Jela ,,pomáhat"?, komu, kdo ji tam poslal,to oblečení a samopal,to patří k oděvu zdravotní sestry, nebo kuchařky v polní kuchyni? Je na obou vidět, ke komu patří, a Zaorálek by se měl starat o jiné věci ( např. o Čechy v zahraničí při teror. útocích),jen si udělá výlet za peníze daňových poplatníků. Chtěli tam být dobrovolně, není co řešit. M.j. o ,,indočeškách"z VB není ani diskuze, proč asi????????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání