Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidiče autobusu Sašu probodla za jízdy železná tyč: Jen o 2 centimetry minula srdce

Autor: lm - 
30. prosince 2016
22:47

O velkém štěstí může hovořit šestačtyřicetiletý řidič autobusu, který v úterý havaroval ve slovenském okrese Dunajská Streda. Při dramatické nehodě mu totiž probodla hruď hrubá ocelová tyč, která vyletěla z náklaďáku před ním. Tyč jen o dva centimetry minula Alexandrovo srdce.

Nechybělo mnoho a dramatická nehoda mezi slovenskými obcemi Okoč a Topoľníky mohla být smrtelná. Autobus se čtyřmi pasažérkami havaroval poté, co se z před ním jedoucího náklaďáku uvolnila z korby tyč a proletěla čelním sklem. Tyč probodla řidiči autobusu hrudník a zastavila se až o sedačku. Zraněný šofér následně vyjel do protisměru a skončil až v poli.

Řidič zůstal po nehodě při vědomí a ve velkých bolestech. Z vozu ho museli vyprostit až hasiči, kteří museli tyč přestříhat na třech místech a odmontovat sedadlo. Záchranáři následně řidiče v sanitce napojili na umělou plicní ventilaci a převezli do Bratislavy. Tyč muži poškodila plíce a jen o dva centimetry minula srdce. Alexander je po operaci ve stabilizovaném stavu, ale stále v ohrožení života.

Žádné z pasažérek se naštěstí při nehodě nic nestalo. Náklaďák, z kterého kus železa vyletěl, po nehodě autobusu vůbec nezastavil. Policie už vypátrala muže, o němž se domnívá, že nákladní vůz řídil. Vyšetřovatelé rovněž ve věci zahájili trestní stíhání pro ublížení na zdraví s následkem těžké újmy na zdraví z nedbalosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání