Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka Lenka (26) byla zatčena v Kambodži: K drogám měla blízko, tvrdí kamarád

Autor: lm - 
30. prosince 2016
18:01

Při protidrogové razii v Kambodži byla o víkendu zatčena také šestadvacetiletá Češka Lenka V. Byla obviněna z držení, převozu a prodeje drog. Podle kamaráda, který se svěřil serveru Expres.cz, měla dívka k drogám velmi blízko už v Česku.

Češka Lenka V. byla zatčena při policejní razii v kambodžské provincii Preahseihan spolu s dvaapadesátiletým Američanem Mikhailem Grafmanem, třicetiletou Ruskou Elmirou Muchametianovou a osmadvacetiletým Ukrajincem Volodymyrem Melnykem. Všichni zadržení putovali rovnou do vězení. Češka je obviněna z držení, převozu a prodeje drog, za což jí hrozí dva roky až doživotí a mastná pokuta ve výši až 25 000 dolarů (646 000 Kč).

Redakci webu Expres.cz se ozval Lenčin kamarád z Česka, podle kterého měla dívka z Teplic k drogám blízko. „Před rokem odletěla procestovat Jihovýchodní Asii a na několika místech tam pracovala. Očividně si to podle fotek užívala. Když jsem si přečetl v novinách, že ji zatkli, šokovalo mě to,“ řekl kamarád, který si přál zůstat v anonymitě.

V Česku hodně chodila na technoparty a občas si nějakou tu taneční drogu vzala. Nevěřím ale tomu, že by je i prodávala. Vím, že tam pracovala za barem, a spíš si myslím, že s těmi lidmi bydlela, možná si občas něco dala, ale nejela s nimi v těch obchodech,“ uvedl s tím, že doufá, že jeho kamarádku vyhostí a bude souzena v Česku. 

Policie u zadržených našla 900 tablet extáze a prášek, který byl používán k výrobě dávek. Tablety se podle The Cambodia Daily prodávaly po 20 dolarech (517 Kč) a celé množství zabavených omamných látek mohlo skupině vynést 18 000 dolarů (460 tisíc korun).

londynskypes ( 4. ledna 2017 12:32 )

dev ka

montevideo ( 31. prosince 2016 08:58 )

A proč ty pásky přes oči? Na stránkách, odkud byly fotografie převzaty, pásky přes oči nemají.

prycsnima ( 30. prosince 2016 22:14 )

 Ať si tam ta fetka schnije. Ono tam to vězení není hotel jako v evropě.A to je dobře.

kradu ( 30. prosince 2016 21:29 )

 at dostane dožínky a ty černy *** má až po koule polklý khu.nda

Bacha ( 30. prosince 2016 20:45 )

 Ať si užije jejich vězení, u nás by byla jak jak na wellnesu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání