Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nechtěné dárky: V Mostě psa uvázali ke schránce

Pejsci skončili uvázaní na ulici.
Pejsci skončili uvázaní na ulici.  (Autor: MP Most)
29. prosince 2016
05:25

Každý rok stejný scénář. Lidé koupí dítěti nebo příbuznému pod stromeček domácího mazlíčka a pak se ukáže, že ho obdarovaný nechce nebo nezvládne. Útulky se pak plní k prasknutí. V lepším případě, v Mostě totiž skončili dva pejsci uvázaní na ulici.

K prvnímu pejskovi zavolala strážníky žena, která nakonec měla s případem mnoho společného. „Strážníci městské policie místním šetřením zjistili, že pes původně patřil oznamovatelce, která ho věnovala jako vánoční dárek nějaké ženě. Jelikož si žena vše rozmyslela, vrátila pejska ženě zpět, přivázala ho ke schránkám a napsala jí smsku,“ uvedla mluvčí MP Most Ilona Kozlová. Čtyřiatřicetileté oznamovatelce se pejska ale nakonec zželelo a vzala si ho domů.

Hned o hodinu později pak jeli strážníci na sídliště znovu. Oznamovatel nejprve ohlásil nález psa a kočky, kteří podle něj nikomu nepatřili. Následně ale volal znovu s tím, že se o zvířata postará neteř.

Všichni tři chlupáči tak naštěstí nakonec skončili v dobrých rukou.

bibijana ( 29. prosince 2016 11:56 )

Už měsíc odkládám den ze dne návštěvu místního útulku,abych jim předala nějaké věci,tak je to pro mě deprimující a stresující záležitost.Každá zpráva o takovém zacházení se zvířaty a jejich týrání u každého slušného a citlivého člověka musí vyvolat stres,který působí negativně na zdraví.Já nespím,tlak mám zvýšený,buší mně srdce.Zákonodárci by si měli toto uvědomit a tresty za týrání zvířat zvýšit,protože v podstatě nejde jen o týrání zvířat,ale i o psychické týrání slušných lidí,které takové zacházení se zvířaty velmi trápí a sužuje.Dokud útulky budou vybírat peníze za umístění nechtěných psů,pak se takto,ale i horším způsobem, budou zrůdy psů zbavovat. Chtělo by to zavést nějaké Pesboxy.Kdyby se zpřísnily podmínky držení psů, pak by si každý takový dement snad rozmyslel, jestli si psa pořídí. 

bluedream ( 29. prosince 2016 10:08 )

Ach jo, přestože vedoucí útulků (Bouchalka, Brno, Jihlava, Praha) jasně hovoří o tom, že je to jen mediální kachna, vymletí redaktoři to dál budou šířit. Přitom je na 1. pohled jasné, že tohle zvíře rozhodně žádným dárkem pod stromečkem nebylo! Nikdo nebude dávat dospělého křížence jako dárek, prostě se ho někdo zbavil, takových psů nacházejí útulkáři kolem útulků stále několik měsíčně. Kdyby radši psali o tom, aby si lidi zabezpečili psy před ho*nostroji a rachejtlemi o Silvestru, kdy v lednu půl republiky hledá zpanikařeného psa, co jim zdrhl ze zahrady.

gabreta ( 29. prosince 2016 09:35 )

I když je článek smutný téma, tak to se ti povedlo. Taky bych jeden-dva kousky vzal!!

gabreta ( 29. prosince 2016 09:33 )

Takovýho zmetka, co tohle dokáže udělat zvířeti, by mělo město dát za trest uklízet kotce ve zvířecích útulcích!!

BobsTlaskac ( 29. prosince 2016 09:11 )

lidský ***i. Za tohle můžou ale i útulky a blbý články který propagujou zvíře jako skvělej dárek pod stromeček. Pak se toho chytne kdejaká socka nebo debil kterýmu nepatří zvíře do ruky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání