Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pozor na ledovku! Hromadné nehody uzavřely české dálnice. Záchranáři hlásí zraněné

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
24. prosince 2016
09:19

Na 270. kilometru D35 u Olomouce ve směru na Ostravu se na Štědrý den ráno stala hromadná nehoda šesti aut, dálnice je uzavřena. Při havárii se zranili dva lidé. Na silnici byla podle dopravních informací policie ledovka. Další nehody se staly na D1 u Hranic, dálnice je tam ale průjezdná, z místa se odklízejí havarovaná auta.

První hromadná nehoda na D35 se stala u olomoucké části Nemilan ve směru z Prostějov na Ostravu. „Na místě havarovalo v úseku dlouhém zhruba 150 metrů šest aut, z toho jeden nákladní vůz. Nehoda se stala na mostě u Nemilan. Máme tam hlášeno zranění. Z místa hasiči odvezli také několik žen a dětí, kterým poskytli zázemí na centrální hasičské stanici,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Ondruch.

Podle mluvčího záchranné služby Zdeňka Hošáka se na místě srazila nejprve tři auta, po příjezdu hasičů se střetla další tři vozidla. „Odváželi jsme odtud dva zraněné,“ uvedl mluvčí.

Na D1 u Hrabůvky na Přerovsku nedaleko Hranic se podle předběžných informací střetlo nákladní a osobní auto, doprava se tam však zastavovat nemusela, doplnil Ondruch.

Právě na Přerovsku upozorňovali dnes ráno silničáři na namrzání vozovek. Do terénu vyrazili se sypači správci cest i v ostatních částech kraje, silnice by zde měly být již většinou mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. V částech regionu však mrholí, na dálnici D35 mezi Olomoucí a Hranicemi snižují viditelnost sněhové přeháňky a mrznoucí déšť, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Na tvorbu námrazy i ledovky upozorňovali meteorologové. Podle nich se ledovka měla začít tvořit po půlnoci na západě republiky a na Moravu měla postoupit do dnešních odpoledních hodin. Výstraha Českého meteorologického ústavu platí až do dnešních 15:00. Pozor by si měli dát nejen řidiči automobilů, ale i chodci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání