Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Lukáš Nečesaný byl propuštěn z vězení! Bude na svobodě, dokud o něm nerozhodne Nejvyšší soud

Autor: ČTK, ljš - 
21. prosince 2016
11:50

Lukáš Nečesaný počká na verdikt Nejvyššího soudu na svobodě. Soud mu ve středu přerušil výkon 13letého trestu vězení za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku, dokud nerozhodne o jeho dovolání. V minulosti už NS jednou nařídil, aby justice Nečesaného kauzu znovu projednala.

„Příkaz k propuštění obviněného už byl doručen příslušné věznici,“ uvedl mluvčí NS Petr Tomíček. „Nynější usnesení o přerušení výkonu trestu však nijak nepředjímá konečné rozhodnutí,“ zdůraznil Tomíček.

"Když mi to řekl dozorce, nemohl jsem vůbec uvěřit, že to je pravda. Jsou to absolutně nepopsatelné pocity. Jsem strašně šťastný," řekl Blesk.cz Lukáš Nečesaný.

Svůj první zásah v Nečesaného prospěch odůvodnil NS pochybnostmi o důkazech. Odvolací Vrchní soud v Praze ale vynesl znovu stejný verdikt. Následovalo druhé dovolání. Podle obhajoby se nepodařilo rozptýlit pochybnosti o Nečesaného vině a mezi provedenými důkazy a skutkovými zjištěními je extrémní rozpor.

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn. Život jí zachránili lékaři, po útoku trpěla výpadkem paměti.

Nečesaný přiznává, že v kadeřnictví byl - prý se chtěl nechat ostříhat, kadeřnice ale už zavírala, a proto odešel. Tvrdí, že ženu musel napadnout někdo jiný až po jeho odchodu. Podle verdiktu mladíka usvědčují například pachové stopy, které se našly na kabelce napadené ženy nebo na vypínači. Motiv činu byl podle verdiktu majetkový, Nečesaný měl dluhy.

Podle Nečesaného policisté "udělali z dvacetiletého kluka na zakázku vraha". Poté, co jej NS při svém prvním rozhodování propustil z výkonu trestu na svobodu, oženil se a stal se otcem. Poté musel znovu do vězení nastoupit.

Pražský vrchní soud se kauzou zabýval třikrát. Napoprvé ji vrátil královéhradeckému soudu k novému projednání, napodruhé Nečesanému o tři roky snížil původní šestnáctiletý trest s odůvodněním, že pachatel je mladý a že je možné, že se z potrestání poučí. Napotřetí znovu uložil 13 let.

londynskypes ( 28. prosince 2016 08:47 )

6010

6010 ( 22. prosince 2016 14:53 )

Z toho úplně čiší, jak je zkorumpovaná naše justice.Táta Nečasaný podplácí jako blázen.Prý se toto ve výjimečných případech dělá.Nezažila jsem to, co jsem stará.Nechápu, že skorovraha pouští na vánoční svátky domů, aby se potěšil s rodinkou.Ostatní vězni mají také manželky a děti.Hlavně nám nehrajte na city tím dojemným setkáním mladých lidí.Nechce tento příběh někdo zfilmovat, nebo napsat o Nečesaném knížku? Přijde mi, že to je národní hrdina .

necesany ( 22. prosince 2016 13:21 )

To stačilo !

reiner ( 22. prosince 2016 10:19 )

Myslím, že všechny na něho vynaložené prostředky se rodince vrátí v podobě odškodnění od státu.

tarka ( 22. prosince 2016 08:55 )

Neuvěřitelné! Kolik to fotra asi stálo a kdo se na tom rozhodnutí toho zmetka podepsal...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání