Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Exmanžel unesené Andrey: Moc se o ni bojím! Nemám s tím nic společného

Autor: aba - 
20. prosince 2016
20:22

Andrea byla unesena před školkou svého syna 13. prosince a od té doby po ní policie pátrá. Hlavním podezřelým byl její exmanžel Miroslav Vlček, kterého objevili před několika dny v motorestu u polských hranic. Jak se k únosu vyjádřil?

Pátrání slovenských policistů přineslo alespoň nějaké ovoce. Exmanžel Andreji, Miroslav, byl zadržen v motorestu nedaleko slovensko-polských hranic, odkud byl okamžitě převezen k výslechu. „Byl úplně vyčerpaný a bezradný, nechtěl nic říct, ale nakonec se přeci jen rozmluvil,“ řekl pro deník Čas.sk policejní zdroj. Podle něj Vlček vypověděl, že nemá s únosem nic společného a že se o svou ženu bojí. Proč byl sám na útěku, ale nevysvětlil.

Vlček stane v úterý před soudem, který rozhodne o jeho vzetí do vazby. S tou má bohaté zkušenosti ještě ze své minulosti, kdy se dopustil několika ekonomických zločinů. „Muži bylo vzneseno obvinění ze spáchání zločinu zbavení osobní svobody,“ sdělila mluvčí trnavského soudu Michaela Krzysztofek.

Rodina unesené Andreji je už na dně sil i možností. „Děti stále čekají, až přijde maminka domů. Je to strašné, nebudeme mít žádné Vánoce, pokud se Andrea nevrátí domů živá a zdravá,“ stýskají si její nejbližší. Existuje také možnost, že policie v tomto případě pochybila ještě před samotným únosem ženy. Mohla totiž Andree nabídnout ochranu v rámci jejího působení jako svědka v případu exmanžela Vlčka a jeho daňových úniků. Andrein současný přítel David však tvrdí, že o ochranu nežádala. „Ona jen podala trestní oznámení na bývalého manžela, který jí údajně měl z vazby vyhrožovat zlikvidováním,“ řekl David. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání