Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dojemný vzkaz otce Ládi (†14), kterého zabilo policejní auto: Nic jim nevyčítám!

Chlapec sražený policií je nadějný hokejista.
Chlapec sražený policií je nadějný hokejista.  (Autor: Slovenský svaz ledního hokeje/Profimedia)
Autor: aba - 
17. prosince 2016
20:37

Láďa byl mladý nadějný hokejista, který se vracel z tréninku svého týmu, když vběhl do silnice, kde ho srazilo projíždějící policejní auto. V nemocnici svůj boj o život pouhý den po svých čtrnáctých narozeninách prohrál. Chlapcův otec má teď pro policisty šokující vzkaz.

Měli připravovat oslavu narozenin a Vánoce. Místo toho teď Láďovi zdrcení rodiče připravují pohřeb svého jediného syna. I přes to necítí k policistům, kteří v osudný den seděli v autě, jež Láďu srazilo, zášť. „Byl to osud a nešťastná náhoda, která nás bude bolet celý život. Ti policajti plnili svoji povinnost, byli v nasazení. Kdo na to doplatil, byl náš jediný syn, který nedopatřením chtěl rychle přejít na druhou stranu cesty. Z ničeho policisty neobviňujeme a nepřejeme si, aby je lidi nějak obviňovali,“ řekl chlapcův zlomený otec Ladislav.

„Láďa by nechtěl nikomu ublížit. Byl sem na místě nehody ve chvíli, kdy jsem ještě nevěděl, co se vlastně stalo, viděl jsem oči toho policisty, jak se třásl, jak moc ho trápilo, co se stalo,“ pokračuje Ladislav s tím, že tohle bude tlumočit i vyšetřovateli z ministerstva vnitra, který má případ na starosti.

Jeho slova ale nemusí nic znamenat, pokud se prokáže vina na straně policisty. „Když budou důkazy nasvědčovat tomu, že se stal trestný čin a že ho spáchala konkrétní osoba, určitě bude ta osoba obviněna. Bez ohledu na to, co si pozůstalí oběti přejí,“ řekla Andrea Dobiášová z ministerstva. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání