Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejkurióznější případy olomoucké policie: Nahá žena v papíru i zlobivý králík

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Jiří Černohorský)
Autor: bop - 
15. prosince 2016
18:30

Olomoucká městská policie se letos opravdu nenudila. Řešit musela hned několik kuriózních případů, které znějí jako z absurdního filmu. Strážníci se tak museli vypořádat s nahou ženou zabalenou do papíru, manželskou hrou končící nožem v zádech a dalšími šílenostmi.

Rok 2016 přinesl pěknou řádku bláznivých událostí. Své o tom ví například olomoučtí strážníci, kteří se na svém webu pochlubili několika skutečně kuriózními letošními případy. Mezi ty nejzajímavější patří například případ z 1. března.

Kolem půl osmé večer zavolali na městskou policii sousedé stěžující si na hluk a rány z jednoho z bytů v panelovém domě. Když hlídka dorazila, otevřel jí asi třicetiletý muž. Podle policie na dotaz ohledně příčiny hluku odpověděl, že si s manželkou hráli na „Cirkus Humberto“. Trochu se jim to ale nepovedlo… Součástí zvláštní hry bylo vrhání nože, který nakonec skončil manželce v zádech.

Další poměrně nevšední událost řešili policisté na konci dubna. Lidé si stěžovali na zhruba šedesátiletou ženu, která z balkonu házela po dětech na ulici utěrky. Nejspíš jí došla trpělivost s jejich neustávající hlučnou hrou… Naštěstí se všechno podařilo v klidu vyřešit, žena se dětem omluvila a utěrky si vzala zpátky.

Potíže ale nepůsobili jen příslušníci lidského druhu. „Ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je podezřelý bílý králík, který se ve středu 8. 6. 2016 pohyboval mezi automobily na silnici v ulici Za Vodojemem,“ uvádí městská policie Olomouc.

„Jednomu ze svědků celého incidentu se podařilo králíka odchytit a převézt ho na služebnu Městské policie Olomouc k podání vysvětlení. Protože však králík se strážníky nekomunikoval, tak byl převezen na veterinární kliniku, kde o něj bude postaráno,“ pokračuje. Zlobivý králík nakonec nalezl bezpečí.

Za zmínku stojí ještě případ polonahé ženy v papíru. „Oznámení o polonahé naříkající ženě, která se snaží zabalit do stržených papírů z billboardů na ulici Okružní, přijalo ve středu 22. 6. 2016 kolem půl jedné ráno Operační středisko Městské policie Olomouc,“ uvádí městská policie na svých stránkách.

Dvaatřicetiletá žena však nebyla, jak by se na první pohled mohlo zdát, obětí žádného napadení. Ukázalo se, že se jen pohádala se svým přítelem a utekla od něj. Proč tak nalehko, to ví jen ona sama. Policisté ženu vzhledem k jejímu rozrušení odvezli k její matce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání