Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hysterie na Facebooku: Lidé z Humpolce po sociálních sítích šíří zprávy o vraždě a šíří paniku

Hysterie na Facebooku: Lidé z Humpolce po sociálních sítích šíří zprávy o vraždě a šíří paniku.
Hysterie na Facebooku: Lidé z Humpolce po sociálních sítích šíří zprávy o vraždě a šíří paniku.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
15. prosince 2016
10:09

Facebookem se šíří panické zprávy o vraždě a dalších násilných činech v okolí Humpolce. Zejména místní matky celou věc náležitě řeší kvůli obavám o bezpečí své a svých dětí. Policie ale všechny uklidňuje – k žádným podobným věcem v poslední době nedošlo, vše jsou jen nepodložené klevety.

„Mezi obyvateli Humpolce se v posledních týdnech šíří nejrůznější neověřené a nepravdivé informace o údajně stále rostoucí kriminalitě ve městě a jeho okolí. Lidé tyto zprávy šíří a vzájemně sdílejí zejména na sociálních sítích. Ve městě tak vzniká zbytečná panika a hysterie především mezi ženami a také mezi rodiči malých dětí, kteří na základě těchto zcela nepodložených fám mají obavu o bezpečnost svých dětí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Debatu na sociálních sítích rozpoutal podle policie nález mrtvoly poblíž lesního porostu u obce Krasoňov. Mezi občany se v této souvislosti objevily spekulace, že muž zemřel násilnou smrtí. Výsledky prověřování včetně provedené soudní pitvy ale nic takového nepotvrdily a vše nasvědčuje tomu, že muž zemřel přirozenou smrtí,“ vysvětlila mluvčí s tím, že veřejnosti rozhodně žádné násilné události nezatajují.

Čírtková dále upozorňuje, že v kraji Vysočina letos kriminalita o 13 % klesla, objasněnost dosahuje téměř 60 procent. Přiznává ale, že se na Humpolecku v poslední době skutečně objevilo několik případů souvisejících s pácháním trestné činnosti cizích státních příslušníků. „V případech pokusu vraždy, pokusu o znásilnění nebo pobodání nožem mezi dvěma cizinci se ale jednalo o jednotlivé excesy, které se kriminalistům podařilo vždy velmi rychle objasnit a pachatele této trestné činnosti zadržet,“ dodala mluvčí a apelovala na místní obyvatele, aby mezi sebou zbytečně nešířili paniku. 

pupak ( 15. prosince 2016 14:00 )

Mají v hlavách vymleto z celodeních diskusí s dalšími slepicemi na mimibazarech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání