Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Psi v Lužci roztrhali malého Mirečka (†5): Policie ukončila vyšetřování, šokující závěry kynologa!

Autor: dce - 
13. prosince 2016
16:27

Psi v Lužci nad Cidlinou roztrhali v září pětiletého chlapečka. Policie po třech měsících ukončila vyšetřování a podala návrh obžaloby na otce dítěte a majitele psů. Odborný posudek kynologa jim totiž připisuje vinu.

Pětapadesátiletý otec a osmadvacetiletý majitel psů Pavel byli obviněni krátce po incidentu, který se odehrál v polovině září. Teď oba muže podle serveru Novinky.cz policie navrhla obžalovat.

Starší muž přišel ke známému s Mirečkem půjčit si vozík za auto. Zatímco ho dvojice montovala k vozu, dítě odběhlo na pozemek, kde se pohybovala smečka psů. S těmi už byly v minulosti problémy.

„Ukázalo se, že se psy nacházejícími se na pozemku majitele byly již dříve problémy. V minulosti zaútočili na jiná zvířata nebo i přes zabezpečení vnikli na pozemky sousedů. Pravděpodobnost, že zaútočí, se dala alespoň předpokládat,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Mirečka ve chvíli nepozornosti psi napadli a ošklivě ho potrhali. Snahy o oživení byly marné.

„Z posudků jednoznačně vyplývá a je potvrzeno, že chlapec zemřel v důsledku devastujícího zranění, které mu způsobili útočící psi,“ tvrdí mluvčí.

Znalecký posudek z oboru kynologie uvádí, že tragédii se dalo předejít, kdyby chlapec nebyl ponechán bez dozoru. „Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k podání návrhu na tzv. zabrání věci, tj. odebrání psů majiteli,“ dodala Burýšková.

s... ( 22. března 2017 20:26 )

 Zavrela bych toho kretena co ma ty psi kdyby je netyral tak by nezautocili a jeste chudak nechape proc se to stalo? Jen me mrzi ze to odnesl zase nevinny chlapecek a ne on!

bibijana ( 13. prosince 2016 21:10 )

Odeberou psy a za chvilku budou v klecích noví.Bohatá famílie, když mají na poplatky za psy, na krmení a veterinární péči. 

Pindruse ( 13. prosince 2016 17:39 )

myslím si že už jsou potrestaní dost,celý život žít s myšlenkou že zavinili smrt dítěte a syna

vosavopruz ( 13. prosince 2016 17:16 )

tvl fotřík jde s pětiletým klukem a nechá ho samotného se smečkou psů,prostě debil

andreas ( 13. prosince 2016 17:06 )

A mladýmu by se to jako nestalo jo?? Co to je za argument.. Měl ho hlídat - ať starej nebo mladej !!! Úplně jednoduchý.... Rodičovská odpovědnost...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání