Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž z Českolipska se přiznal k vraždě tchyně: Nůž jí zabodl přímo do krku

Ladislava G. obvinili z vraždy tchyně.
Ladislava G. obvinili z vraždy tchyně.  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: ČTK, dce - 
13. prosince 2016
15:38

Jednapadesátiletý muž se podle policie doznal k vraždě své příbuzné. V sobotu napadl šestašedesátiletou ženu v rodinném domě v Kravařích na Českolipsku a nožem ji bodl do krku.

Soudce poslal muže už v pondělí do vazby kvůli obavám, že by mohl uprchnout nebo se skrývat, aby se tak vyhnul trestnímu stíhání. Obviněnému hrozí za vraždu deset až 18 let vězení.

Muž měl na svou tchyni zaútočit po hádce, ty byly v rodině podle sousedů běžné. V domě žila žena s dcerou a jejím manželem, který se podle policie k vraždě doznal. „Její problém je její manžel. On ji táhne ke dnu, nechtěl pracovat. Všechno to táhla ona s maminkou,“ řekla TV Nova sousedka. „Tam byl problém nejspíš peníze. On nedělal, ona nedělala,“ nastínil situaci v rodině další obyvatel Kravařů.

V letošním roce řešili kriminalisté v Libereckém kraji deset vražd. „V pěti případech se jednalo o vraždy ve stadiu pokusu, ve třech případech o dokonané vraždy a dva případy stále ještě kriminalisté prověřují,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Kriminalisté na Českolipsku vyšetřují úmrtí jednapadesátiletého muže a šestadvacetileté ženy. Obě těla byla nalezena před třemi týdny poblíž obce Kvítkov u České Lípy. S ohledem na vyšetřování zatím policie k případu nesdělila nic bližšího. Podle informací televize Prima jde o sebevraždu a vraždu.

Uzavřený není ještě případ ze srpna. Čtyřiadvacetiletá Ukrajinka byla zavražděna ve svém bytě v domě u autobusového nádraží v Liberci. Po podezřelém muži, kterého svědek viděl, jak mrtvou ženu vyhodil z okna a poté odnesl do nedalekého parku, policie stále pátrá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání