Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Veterinář zabíjel divoká zvířata pro zábavu: Při lovu zemřel!

Autor: aba - 
13. prosince 2016
20:37

Doktor Luciano Ponzetto (†55), který nechvalně proslul fotografiemi se svými zvířecími trofejemi, je mrtvý. Zemřel při lovu divokých ptáků v Itálii.

Veterinář nacházel zalíbení v lovu divoké zvěře a nijak se tím netajil. Svět znechutily fotografie, na kterých se pyšně ukazuje vedle svých trofejí. Pozdější vlnu nevole, kdy se svět ptal, jak je možné, že veterinář dokáže tak chladnokrevně zabíjet, komentoval slovy, že na svém jednání nevidí nic špatného. „Budu pokračovat v lovu dál, dokud někdo nezmění zákon,“ vyjádřil se, když čelil útoku na sociálních sítích a vyhrůžkám smrtí poté, co na svou facebookovou stránku nahrál fotku se zastřeleným lvem.

Teď byl s přáteli na lovecké výpravě v Itálii a právě ta se mu stala osudnou. Při lovu divokých ptáků uklouzl na ledu a zřítil se do třicetimetrové propasti. Podle vyjádření místního policisty bylo nutné poslat do oblasti vrtulník, aby vyzvedl tělo. To pak okamžitě převezli do nemocnice, ale Ponzettovi už nebylo pomoci, podle lékařů byl mrtvý okamžitě po svém pádu.

308win ( 14. prosince 2016 09:10 )

Ano jsou, pokud za ulovení jednoho kusu zaplatí třeba půlmilionu Kč. tak kam si myslíte že ty peníze většinou jdou? A to tahle cena je třeba i za ulovení statnějšího Jelena. Kolik asi stojí jeden lev? když za medvídě v Evropě zaplatí zájemce zhruba 250 000. Já osobně jsem proti těmto odlovům ale zase na druhou stranu pokud ty prachy potečou do ochrany tak proč v omezeném množství to nepovolit.

pisalek ( 14. prosince 2016 05:04 )

Jsou tu asi skrytá písmenka, která jsem nenašel. O tom, že by tento "zazobanec" platil ochranu a starost o zvířata v dané oblasti po dobu jednoho roku jsem nějak nedočetl. Ale asi jsem ve škole nedával pozor a některá písmenka mají i jiný význam než který znám já.

308win ( 13. prosince 2016 22:48 )

Tady se sešla opravdová elita Představte si vy sluníčka že jeden takový zazobanec co si pro zábavu uloví jeden kus tak svýma prachama zaplatí starost a ochranu většiny tvorů na daném území po dobu jednoho roku ale to vy v Kavárně nevydíte a nikdy nepochopíte

14178kikina ( 13. prosince 2016 21:59 )

Děkuji přírodo, žes pomstila smrt nevinných zvířat... Jeho tělo by mělo být použito jako potrava třeba lvům nebo supům...

mrkevmrkev ( 13. prosince 2016 21:34 )

Nemá se to, ale to je dobře. Jako veterinář měl vědět, že zvířata byla proti němu v nevýhodě. Jak může mít někdo radost z mrtvého divokého zvířete? Kterých je čím dál míň?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání