Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Celostátně hledaný muž brutálně napadl zdravotní sestru: Práci policistů pak sledoval opodál

Celostátně hledaný muž brutálně napadl zdravotní sestru: Práci policistů pak sledoval opodál. (ilustrační foto)
Celostátně hledaný muž brutálně napadl zdravotní sestru: Práci policistů pak sledoval opodál. (ilustrační foto)  (Autor: Tíseň.tv)
Autor: dce - 
13. prosince 2016
13:24

Brutální přepadení se odehrálo před měsícem na Berounsku. Útočník napadl zdravotní sestru na místním nádraží, zbil ji a okradl o kabelku s penězi a doklady. Policejní vyšetřování pak sledoval opodál. Policii se ho podařilo dopadnout – ukázalo se, že jde o celostátně hledaného muže.

Jen pár hodin trvalo objasnění přepadení z nádraží v obci Srbsko na Berounsku, ke kterému došlo 16. listopadu. Před osmou večerní zde třicetiletý muž zaútočil na čtyřicetiletou zdravotní sestru a okradl ji.

„Jeho útok byl natolik agresivní, že žena utrpěla mnohačetná devastující poranění. Přes svá zranění si ještě z posledních sil dokázala na místo přivolat policii,“ uvedla policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Žena skončila v nemocnici a její zranění si vyžádala několikatýdenní péči lékařů.

Krátce po činu policisté ohledávali místo činu a pachatel vše bedlivě sledoval opodál. „Policisté z obvodních oddělení ztotožňovali a kontrolovali osoby nacházející se v blízkosti místa činu a jejich kontrole neunikl ani tento muž,“ vysvětlila mluvčí. Ukázalo se, že muž je celostátně hledaný.

„Následným vyšetřováním celého případu vyšlo najevo, že se skutečně jedná o pachatele tohoto přepadení. Všechny následující důkazy směřovaly k jeho osobě.“

Byl obviněn z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až 10 let ve vězení. „Muž je stíhán vazebně, pochází z Ostravy, v minulosti byl již několikrát pravomocně odsouzen za úmyslné spáchání trestných činů. S ohledem na skutečnost, že se na něj vztahovala amnestie, musí orgány činné v trestním řízení na muže pohlížet jako na netrestaného,“ dodala Pučelíková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání