Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manžel odmítl opustit svou ochrnutou ženu a utéct z hořícího domu: Zemřeli oba

Autor: aba - 
13. prosince 2016
19:53

Láska až do samého konce. I tak se dá pojmenovat dojemný příběh páru z Anglie. Roger Freestone (†67) a jeho žena Maureen (†65) žili ve svém domě, kde se Roger staral o Maureen, která byla na jednu stranu těla ochrnutá. Když u nich doma začalo hořet, neutekl, aby zachránil sám sebe, ale zůstal až do konce s milovanou ženou.

Oba manželé trpěli společnou poruchou – nutkavou touhou shromažďovat všechny věci a nikdy nic nevyhodit. To jejich dům proměnilo v bludiště plné věcí a je to jeden z důvodů, proč se požár tak rychle rozšířil. Když byla omylem zapálena lepenková krabice, plameny se v přeplněném domě šířily prakticky okamžitě a nešly uhasit.

V domě byli v tu chvíli přítomni i dva ošetřovatelé, kteří pomáhali s péčí o ochrnutou Maureen, a ti stihli plamenům uniknout jen tak tak. Rodger věděl, že jeho žena nemá šanci se z hořícího domu ve svém stavu dostat, a tak se dobrovolně rozhodl neutíkat a zůstat po jejím boku až do konce.

Když na místo dorazili hasiči, nemohli se do domu dostat. Všechny dveře, kromě těch vchodových, byly zabarikádované všemi věcmi, které manželé za léta nahromadili. Plameny se tak dostaly až ke sprejům a barvám a muže i ženu udusily výpary z vybuchujících lahví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání