Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Kladně hořel panelák: Evakuováno bylo 31 lidí!

Autor: ČTK - 
11. prosince 2016
12:17

Požár bytu ve třetím patře v kladenské čtvrti Kročehlavy si v noci na dnešek vyžádal evakuaci tří desítek lidí. Škoda byla vyčíslena na 800.000 korun. Příčinou byla nedbalost při manipulaci se svíčkou v blízkosti hořlavých materiálů, řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové se událost obešla bez zranění.

Požár v ulici U Hvězdy byl hlášen po 22:00. Hasiči obyvatele čtyřpatrového domu zachraňovali pomocí vyváděcích masek a vyhlásili druhý poplachový stupeň. Rozeznávají celkem čtyři stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích. Na místě hasičům asistovali i policisté a záchranáři.

"Z domu bylo při požáru evakuováno 31 osob," upřesnil Holomčík. Podle Effenbergerové na místo vyjel jeden vůz s lékařem a sanita. "Devět lidí bylo vyšetřeno, všichni byli ponecháni na místě," uvedla.

Přibližně po půlhodině byl požár uhašen. Podle Holomčíka vyhořela jedna místnost třípokojového bytu, o patro níž byl další byt vyplaven. "Byla zasažena jedna místnost, byla to ložnice," dodal mluvčí. Obyvatele bytu odvezla městská policie do náhradního ubytování, které zajistilo město.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání