Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt Stely (†22) a její nenarozené dcerky: Je na vině vdovec Štefan?

Otec dítěte a manžel Stely drží ženinu zarámovanou fotku.
Otec dítěte a manžel Stely drží ženinu zarámovanou fotku.  (Autor: Reprofoto: JOJ)
Autor: haj - 
10. prosince 2016
18:02

Celý život v troskách. To si nyní říká paní Beáta (45), která se už těšila na Vánoce strávené s nejmladším přírůstkem v rodině. Měla už přichystanou výbavičku, pak ale krutě zasáhl osud. Žena přišla během dvou dnů o nenarozenou vnučku i o milovanou dceru Stelu (†22). Navíc stále netuší, proč k tragédii vlastně došlo.

Stela a Štefan (24) se vzali teprve letos v červenci a právě dokončovali stavbu společného domu v Egreši na východě Slovenska. Občas také zajeli na návštěvu za Stelinými rodiči do Čerhova. Osudnou se však stala cesta z Košic.

„Stelka neměla žádné problémy. Dva dny před plánovaným porodem ji však rozbolel žaludek. Stalo se to cestou z Košic, když jsme se stali svědky autonehody, při které auto skončilo v příkopu. My jsme však s tím neměli absolutně nic společného,“ uvedl zoufalý Štefan pro Čas.sk.

Mladí manželé tedy urychleně odjeli do třebišovské nemocnice, kde se jim ale za pár hodin zhroutil svět. Nenarozená holčička byla prý už mrtvá. „Řekli mi, že děťátku nebije srdíčko a zemřelo,“ líčí Štefan s tím, že lékaři tedy udělali jeho ženě císařský řez. „Stelka to musela slyšet, ale druhý den se mě neustále ptala, co je s malou. To byla její poslední slova, protože pak ji udržovali v umělém spánku, když podstoupila další operaci.“ Ani ta už ale nepomohla a žena zemřela dva dny po přijetí. V den, kdy měla původně porodit.

„Nesmírně jsme se těšili na předvánoční živý dáreček, naši dcerku Elku, najednou se mi život úplně rozsypal. Nevím, co bude, ale je to jako ten nejhorší sen,“ svěřil se s pláčem čerstvý vdovec. Má za to, že jeho manželka a dceruška zemřely jen proto, že jim v nemocnici neposkytli dostatečnou pomoc. „Podal jsem podnět na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. Věřím, že se dokáže pochybení personálu v obou případech, protože se tomu dalo zabránit a udělat pro záchranu víc,“ dodal Štefan.

Jenže podle vedení nemocnice zhoršilo stav ženy a dítěte zranění, s nímž už do nemocnice přijela. „Při vstupním vyšetření se zjistilo, že plod byl mrtvý a stav rodičky vážnější, se známkami zranění a s vnitřním krvácením. Bylo nutné vykonat několik operací. Její stav byl podmíněný úrazem, který jí možná někdo způsobil. Věc jsme proto oznámili policii,“ vyjádřil se pro Čas.sk ředitel nemocnice Vladimír Dvorový.

Policie již případ prošetřuje a zjišťuje, zda nemohl Štefan o průběhu autonehody lhát, nebo sám manželce zranění způsobit. Muž všechna obvinění popírá. „To je nesmysl, vždyť ona byla živá a zdravá. I primář uvedl, že děťátko zemřelo v důsledku nedokrvení dělohy a manželka krvácela z prasklé cévky ve slezině,“ kroutí nechápavě hlavou. Pravou příčinu smrti tak zřejmě odhalí až soudně nařízená pitva.

soorry ( 9. ledna 2018 16:26 )

Musela pracovat na baráku a spadla?? nebo dostala "pár" že už nemohla?? jasně, že i s úrazem chvíli žila, pak se to svedlo na nemocnici. Vše složité, u těhotné obvzlášť.

igino ( 10. prosince 2016 21:26 )

tiež si myslím. správne je angrešt

teufel ( 10. prosince 2016 19:06 )

... dokončovali stavbu společného domu v Egreši na východě Slovenska. Občas také zajeli na návštěvu za Stelinými rodiči do obce Egreš. To psal debil!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání