Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž si při zatápění podpálil dům! Vybuchlý kotel způsobil škodu 800 tisíc

Autor: haj, Karel Janeček - 
10. prosince 2016
12:25

Karel H. si chtěl zatopit, kvůli jediné chybě ale místo toho přišel o střechu nad hlavou a způsobil si ošklivá zranění. Kotel totiž náhle vybuchl a zapálil mu dům. Na místo vyrazilo šest hasičských jednotek.

Dramatická situace se odehrála v rodinném domku o půdorysu 11 x 7 metrů v Horních Životicích na Bruntálsku v pátek odpoledne. Před čtvrtou odpolední dostali hasiči zprávu o požáru a vypravili se na místo ve složení: dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - ze stanic Bruntál a Krnov, společně s nimi čtyři jednotky dobrovolných hasičů - Horní Benešov, Velké Heraltice, Litultovice a Bruntál.

Již z dálky bylo vidět, jak ze sedlové střechy pokryté eternitem šlehají vysoké plameny. Dostat živel pod kontrolu zabralo požárníkům hodinu a půl, přibližně stejnou dobu zabralo dohašování a rozebírání střešní konstrukce.

Hasiči museli též opatrně vynést z hořící budovy čtyři tlakové lahve s propan-butanem. Poté už u požářiště zůstala jen jednotka z Horního Benešova, aby do soboty ráno hlídala vývoj situace a předala dům příbuzným majitele.

Ten při požáru utrpěl těžké popáleniny a skončil v Krnovské nemocnici. V ní ho již navštívil bratr s manželkou a dcera. Předběžná škoda na zničené střeše a krovech byla zatím odhadnuta na 800 tisíc Kč. Proč k výbuchu došlo, zatím není jisté, ovšem jednou z možností je nedbalost postaršího muže při topení tuhými palivy.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání