Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rozsáhlý požár statku v Bohdíkově, hasiči tu zasahují už podruhé

Autor: ČTK, haj - 
10. prosince 2016
08:48

Už podruhé za dva týdny museli hasiči zasahovat při požáru v Bohdíkově na Šumpersku. Nejprve tam hořela pergola, tentokráte plameny zachvátily střechu bývalého statku.

Hasiči se od brzkých ranních hodin potýkají s rozsáhlým požárem střechy bývalého statku v Bohdíkově na Šumpersku, požár byl hlášen krátce před třetí hodinou ranní. V plamenech je celý střešní prostor budovy, hasičům se ovšem asi po hodině podařilo zamezit rozšiřování požáru.

Nyní pokračují likvidační práce, požárníci dohašují a rozebírají vyhořelé střešní konstrukce u ohnisek požáru. Příčina vzplanutí ani způsobená škoda zatím známy nejsou, řekl pro ČTK mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Na místě již pracuje vyšetřovatel hasičů.

Na zásah hasičů přitom došlo v Bohdíkově už podruhé za dva týdny, 2. prosince zde vzplál zahradní domek. I tehdy přišlo hlášení brzy ráno, konkrétně krátce po čtvrté hodině. Na místo tehdy dorazily tři jednotky hasičů, ovšem dřevěný objekt již neměly šanci zachránit, shořel na troud. Naštěstí při požáru nikdo nebyl zraněn, ačkoliv se pergola nacházela v blízkosti obydleného domu.

Zda spolu požáry souvisí a jedná se o řádění pyromana, nebo jde jen o náhodu, ukáže vyšetřování.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání