Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Svědek neštěstí na Mikulášské, kde Lukáše (11) podupala zvířata: Z těch koní šel strach!

Autor: aba - 
9. prosince 2016
17:54

Měla to být krásná Mikulášská s ohňostrojem a vánočním stromečkem. Rodina malého Lukáška (11) ale na onu noc bude vzpomínat jako na jednu z nejhorších ve svém životě.

Když se Lukášek vydal s kamarády na náměstí podívat se na rozsvícení stromečku a Mikulášský průvod, jeho maminka Marcela myslela, že je její syn v bezpečí. To se ale spletla. Mikuláše s družinou přivezli na náměstí sáně tažené koňmi, ale zvířata se při slavnostním ohňostroji splašila a zranila několik lidí v davu.

Nejhůře to odnesl malý Lukášek, kterého kopl kůň do žeber tak silně, že mu jedno zlomil a to pak propíchlo slezinu, kterou mu museli lékaři vyoperovat. Jeho stav je stabilizovaný, ale jeho rodina se stále obává trvalých následků.

Teď se deníku Čas.sk podařilo vypátrat majitelku zvířat. Ta se k případu nechtěla příliš vyjadřovat. „Koně za nic nemůžou, to je všechno, co vám k tomu teď řeknu,“ zní z úst chovatelky, která se podle informací deníku musela i s koňmi před dvěma lety přestěhovat, aby unikla jinému incidentu, který prý způsobila její zvířata.

Tehdy se jednalo o srážku koně a cyklisty, který z toho vyšel s těžkými pohmožděninami a šokem. Podle svědectví jedné z přítomných na mikulášské akci ani teď nebyli koně úplně v pořádku. „Viděli jsme, že koně byli neklidní už když na akci šli. Viděli jsme je, jak jdou splašeně vesnicí, šel z nich strach.“ Celý případ teď prošetřuje policie, ale podle slov starostky si obce koně na akci neobjednala. 

juliev ( 9. prosince 2016 20:11 )

Lidi si za tyto tragedie muzou sami. Co jako od koni cekali? Ze si s nimi daj lidi svarak? Dokud nebude ta za*rana pyrotechnika zakazana klid nebude. Je mi jedno, ze to odnaseji lidi, ale netahejte do toho zvirata!!!!

andorea ( 9. prosince 2016 18:28 )

U nás na Martinské jízdě byl taky ohňostroj, na který nikdo z úřadu nehodlal předem upozornit chovatele koní. Naštěstí se koně podařilo udržet, ale bylo to o fous. Takže problém nevidím ve zvířatech, ale vždy v lidech!

toriaya ( 9. prosince 2016 18:09 )

Tak přišel o slezinu nebo o ledvinu jak je napsáno pod fotkou? Ovšem aby žebro proniklo až k ledvině a prorazilo vazivové pouzdro je zvláštní. Maminka asi nechápe, že 11leté dítě asi samo v bezpečí nebude. Počínaje tím, že tam mohl být někdo s nožem, agresivní ožralec až po splašené koně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání